6 Kasım 2022 tarihinde Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi yoğun katılımla Ankara’da Ankara Arena Spor Salonun’da gerçekleşti ve Fatih Erbakan, gerçekleştirilen kongre sonucunda yeniden genel başkan seçildi.
Türkiye’den tüm illerin yoğun katılım sağladığı kongreye Elazığ’dan da büyük bir katılım yapıldı. Kongre sonucunda Elazığ’dan 5 isim Yeniden Refah Partisi MKYK’sında yer aldı.

YRP Elazığ İl Teşkilatı hem gerçekleşen kongre hakkında bilgi vermek hem de MKYK üyesi seçilen adayları tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, büyük kongrenin iktidar partisinin bile sağlayamayacağı kadar büyük bir katılımla gerçekleştirldiğinin altını çizerek Elazığ’dan 23 otobüs, çok sayıda özel araç ve havayoluyla katılım sağladıklarını ve bu çalışmanın neticesinde Elazığ’dan 5 ismin MKYK’da yer aldığını söyledi.

 İl Başkanı Ateş’in açıklamasında öne çıkan başlıklar:

“TERÖRÜ VE DESTEKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ”

Konuşmasının başında meydana gelen terör saldırısını kınayan Ateş: “Dün İstanbul’da hain bir tereörist saldırı sonucu hayatını kaybeden 6 vatandaşımıza allah’tan rahmet diliyorum. Yine bu patlamada hayattını kaydeben Elazığ’daki yakınlarını çok iyi tanıdığımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan’a rabbimden rahmet yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum. Patlamada yaralanan vatandaşlarıma acil şifalar diliyorum. Tek şuçları o an oradan geçmek olan masum insanların vefat etmesine sebep olan böylesine bir hain saldırıyı yapanları, azmettirenleri ve arkasında duran güçleri lanetliyorum. Eylemi yapan yakalandı ve adelete teslim edildi lakin bu teröristi bu eyleme iten; ideolojik görüş, zihniyet, örgüt ve bunlara her alanda lojistik destek veren ülkelerin bu yolla hiç bir şey elde edemeyeceklerini, necip Türk milletinin vatan, bayrak ve ezan sevdasını söndüremeyeceklerini bilmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.
Elazığ için hazırladığımız birkaç projemizi sizlerle paylaşmak istiyorum:

1) Elazığ Entegre Ferro Krom ve Paslanmaz Çelik Üretim Üssü

2) Harput Yüksek Teknoloji Enstitüsü..

3) Elazığ Ovalarının (Altınova-Kuzova-Bermaz Ovası-Yarımca Ovası) Suyla Buluşturulması.

4) Elazığ Sivrice “Sıvı Gübre Entegre Tesisi ve Tarımsal İnovasyon Merkezi”

Projelerimiz hazır olup iktidar olduğumuz süre içerisinde hayata geçirilecektir” ifadelerine yer verdi.

İTTİFAKLARA ELEŞTİRİ

Açıklamasında Cumhur ve Millet İttifaklarını eleştiren Başkan Ateş, şu görüşlere yer verdi: “Yeniden Refah Partisi, 20 yıl gibi çok uzun bir süre tek başına iktidarda kalmalarına rağmen, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele vaadiyle halkımızdan 20 yıl destek almalarına rağmen yolsuzlukları ve yoksullukları artıran Cumhur İttifakı partilerinin emeklilik dönemlerinin geldiğini dile getiren bir partidir. Yine Refah Partisi 6 benzemezin bir araya geldiği, halkımızın sorunların çözüm olacak hiç bir projelerinin olmadığı, hala Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyememiş olmalarına karşın, İngiltere ve Amerika’dan icazet peşinde koşan Millet İttifakı’nın da çözüm olmadığını ifade eden bir partidir. Yeniden refah partisi’nin ittfak yaptığı tek güç ve merci halktır, vatandaşlarımızdır.”

İşte Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi olarak seçilen o isimler:
Nurettin GÜL
Mesut YILMAZ
Mehmet GÜL
Av. İbrahim GÖK
Mehmet TAN