Ramazan Bayramının ikinci gününde Ak Parti İl Başkanlığı bayramlaşma programı düzenledi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve kongre Merkezi’nde düzenlene programa, Ak Parti MKYK üyesi Ömer Serdar,  Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hasan Murat Öz, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İlçe Belediye başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve parti teşkilatı katıldı. Bayramlaşma programı Kuranı Kerim tilaveti ve duaların okunması ile başladı.

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren ve milletin verdiği mesajı anladıklarını ifade eden AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, eleştirilere cevap vererek: “milletimizin her türlü takdir, kanaat ve talimatlarını benimsiyoruz. Biz millete rağmen siyaset yapan bir liderin temsilcileri asla değiliz. Mesajı doğru aldık ve dersimize daha sıkı çalışacağız. Sonbaharda yaprak döktü diye Kurudu diye lanse etmeye çalışan tellalların nefesi ilk baharda bitecektir. Bir kenarda oturup ellerini ovuşturanları yakinen biliyoruz yeri zamanı geldiğinde onlara söyleyecek sözlerimiz var. Millete sallanacak parmak olmadığı gibi milletin vekalet verdiklerine de sallanacak parmak yoktur. Bizim parmağımız muhatabını iyi tanır, muhattabı da bizim parmağımızı iyi tanır. Kaybettiğimiz 13 bölgede 4 bin 394 oy daha alsak 20 belediyenin 20’side bizim olacak. 90 bin insanımız sandığa gitmedi bize bir şey hatırlatmak istediler bizde mesajımızı aldık.” Dedi.

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin yıldırım, birlik beraberlik mesajı vererek: kardeşlik hukukumuz yürürlüktedir” dedi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hasan Murat Öz, seçim sonuçları ile milletin verdiği mesajı aldıklarını ifade ederek Ramazan bayramını kutladı.

Seçimlerde arzuladıkları sonucu alamadıklarını ve bundan dolayı millete  parmak sallamadıklarını ifade eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, bazı kesimlerin eleştirilere tahammül edemediğini söyleyerek: “seçimlerden sonra bir kısım mihrakların nasıl devreye girdiğini takip ediyorum. Birilerinin nasırına çok iyi basmışız iyi ki de basmışız size meydanları bırakmayız, meydanları dar ederiz. 17 seçimden galip çıkan bir siyasi hareket olarak son seçimde arzuladığımız sonucu alamadık ve bundan dolayı asla milletimize parmak sallamadık. Milletimizin iradesi sandıklarda tecelli etmiştir ve başımız gözümüz üstünedir, kendi hatalarımızı gözden geçiririz.” Dedi.

Sosyal medyada Milletvekili Ejder Açıkkapı’ya yapılan söylemleri şiddetle kınadıklarını belirten Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş: “Ejder vekilim bizim yol arkadaşımızdır. Sosyal medyadan Ejder bey için yapılan bu tür söylemleri şiddetle kınıyoruz. Biz onu ve onun duruşunu da biliyoruz. Notumuz düşmüş olabilir biz kaybetmedik sadece notumuzu düşürdük. Biz sadece nerede hata yaptık diye onun istişaresini yapmak zorundayız. Biz çalışacağız. Ben bu vesileyle dava arkadaşlarımın bayramlarını kutluyorum.” Dedi.

Ak Parti MKYK üyesi Ömer Serdar, seçim sonuçları sonrasında kendi öz eleştirilerini yaptıklarını söyledi. Seçimlerde vatandaşların Ak Parti’yi terk etmediğini söyleyerek” dört yıllık dönemde AK Parti’nin neler yapacağını sıraladı.