Elazığ, Bingöl, Malatya ve Tunceli olmak üzere 4 il, 38 ilçede elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), hizmet alanında yer alan şehirlerde, abonelerine daha iyi hizmet vermek için yatırımlarına devam ediyor.  Şirket, şebeke faaliyetlerini kolaylaştırmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla modern havacılık sistemlerinden ilham alan son teknoloji bir insansız hava aracını daha teknik destek envanterlerine dahil etti.  
Zorlu ve engebeli bir coğrafyada enerji sürekliliği sağlayan Fırat EDAŞ’ın haritalama ve enerji nakil hattı güzergah ölçüm ve projelendirme süreçlerini yüzde 75 oranında kolaylaştıran hava aracı ile zaman ve insan gücünün verimli kullanımına katkı sağlandı.
Bölgede 36 enerji nakil hattı projesinde kullanılan cihaz ile 200 kilometreyi aşkın yeni hat güzergahının tespit edilmesi ve koordinat alımı tamamlandı. Normal şartlarda 136 günde tamamlanacak güzergah tespit ve koordinat alım süreçleri, yapılan yatırım ile birlikte 36 güne düşürüldü. 
“Abonelerimize sunduğumuz hizmeti her geçen gün daha iyi bir noktaya taşıyoruz”
Dağıtım bölgesinde kaliteli hizmet ve kesintisiz enerji parolası ile çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Fırat EDAŞ Müdürü Müjdat ÇELİK, “Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, kaliteli hizmetin abonelerimize sorunsuz bir şekilde ulaşması için gece gündüz demeden çalışıyor, operasyonel verimliliğimizi teknolojiyle her geçen gün daha ileriye taşıyoruz. Bu kapsamda envanterimize dahil ettiğimiz insansız hava aracı ile daha kısa sürede daha fazla projelendirme çalışması gerçekleştirerek şebeke yatırım faaliyetlerimize katma değer sağlıyoruz. Yeni yapılan tesislerin projelendirilmesi aşamasında büyük bir önem arz eden harita ölçüm çalışmaları, bölgemizin coğrafi koşulları sebebiyle büyük zorluklarla uzun sürelerde yapılabiliyor. Gerçekleştirdiğimiz teknoloji yatırımı sayesinde, müşterilerimize sunduğumuz yatırım hizmetlerindeki verimliliğimizi daha da artıracağız.  Envanterimize eklediğimiz insansız hava aracı aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği noktasında da bizlere büyük avantaj sağlayacak.  Tüm bunların yanında bölgemizde, kış mevsiminde kar kalınlığı zaman zaman 2 metreye kadar ulaşabiliyor. Karayolu ile elektrik arızası bulunan şebekemize ulaşmamız uzun zaman alabiliyor. Arızanın olduğu noktaya kadar ekiplerin yolda geçirdiği süre boyunca müşterilerimizi enerjisiz bırakmamak için önleyici bakım hizmetleri ve arıza tespiti için de bu teknolojiden faydalanacağız” ifadelerinde bulundu.