Elazığ’da kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden biri olan kat sınırlaması sorunun çözüldüğüne dair bir müjde geldi. Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, ortak bir paylaşım yaparak kat sınırının zemin +5’ten zemin +7’ye yükseldiğini duyurdu.
Ak Partili vekillerin paylaşımı şu şekildeydi:
“Depremden etkilenen şehirlerimizin yaşanmışlıklarını ve kültürünü koruyarak şehirlerimizi güvenli ve hızlı bir şekilde ayağa kaldırmak amacıyla uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesindeki yapılar için daha önce açıklanan zemin + 4 olan kat sınırlandırmasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Elazığ için zemin +7 olarak güncellenmiştir.
Yapının bulunduğu yerdeki Belediye veya Özel idare tarafından belirlenen imar kat sınırlandırmasına uygun olmak kaydıyla yapısı 2023 yılında yaşadığımız afet sonrası yıkık, acil yıkım, ağır veya orta hasar olarak hasar tespiti yapılan yapılar için daha önce yerinde dönüşüm yasası kapsamında açıklanan zemin+4 kat uygulaması Elazığ ili özelinde zemin +7 kat olarak değiştirilmiştir.”

 


IŞIKVER’DEN İRONİK YANIT
Bu paylaşımın ardından MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ise şu açıklamayı yaptı:
“Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından açıklanan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilimiz Elazığ için daha evvel açıklanan ‘zemin+4’ kat sınırlanmasının 16 mahallemizde kentsel dönüşümü engellemesi sebebiyle;
Biz bu konuda hiçbir emek sarf etmediğimiz halde;
Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımız nezdinde yapmış oldukları bir dizi görüşmeler,
Gazi Meclis’te vermiş oldukları önergeler ve 
TBMM Kürsüsünden hemşehrilerimizin mağduriyetlerini haykırmak suretiyle yapmış oldukları açıklamalar neticesinde, Elazığ İlimiz özelinde ‘zemin+7’ kata çıkaran Sayın Milletvekillerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 
Çok sağ olun. 
Allah razı olsun.”
Öte yandan Milletvekili Işıkver, seçimin hemen ardından Meclis’in açılmasıyla birlikte bu konuyla ilgili hem soru önergesi vermiş hem de Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına TBMM'de 'Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda Elazığ' başlığıyla yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti:
“Elazığ ilimizde TOKİ kanalıyla şehrin il merkezi dışında yapılan 30 bin konut, güvenli barınma alanları oluşturulmuştur fakat bununla birlikte yüzyıllık yerleşim yerleri olan 16 mahallemizde henüz herhangi bir dönüşüm sağlanamamıştır. Bu 16 mahallemizin kat sınırlaması sebebiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Yerinde Dönüşüm Projesi’ne rağmen dönüşemeyecek olması hemşehrilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Yaklaşık 100 bin insanımızı olumsuz etkileyen bu durumun ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu hususta gerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan gerekse Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım talep etmekteyiz.”