Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı’nın 2023 yılının son İl Divan Toplantısı yapıldı. 

Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatının katıldığı Toplantıda İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları tanıtıldı.

 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, açıklanan asgari ücretin yıl içinde yeniden güncellenmesi gerektiğini söyledi. Ateş, “Ne yazık ki bu ücret milyonlarca insanımızı yoksulluk ve yoklukla yüz yüze bırakacak. Elbetteki işletmelerin sürdürülebilirliği sağlamak adına bu sebeple hükümetin yatırımcıları koruma adına asgari ücrette sek primini artırarak stopaj uygulamasına son vermelidir. Bir yıllığına belirlenen bu ücret yetersizdir ve yıl içinde mutlaka yeniden güncellenmelidir” dedi.

İl Başkanı Ateş, meclisteki 5 milletvekili ile Elazığ’ın meselelerine sahip çıktıklarını vurgularken; seçimlere yönelik en hızlı çalışan partinin de Yeniden Refah Partisi olduğunu söyledi. Ateş, “ilimizin sorunlarını en üst seviyede takip ediyor, etmeye devam ediyoruz. Pertek Köprüsü’nün peişni bırakmıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan ve milletvekillerimizin TBMM’de Pertek Köprüsü’nün yapımıyla alakalı kanun teklifi verdiler. Meclisteki 5 milletvekili ile ülke meselelerine sahip çıktığımız gibi şehrimizin de meselelerine sahip çıkıyor ve Elazığ’ın sahibinin kim olduğunu herkese gösteriyoruz. Bilindiği gibi 31 martta yerel seçimlere gidiyoruz. Bu konuda ciddi çalışan ve bugün açıklayacağımız adaylarımızla en hızlı hareket eden parti Yeniden Refah Partisi olmuştur. Diğer partiler hala aday belirleme süreçlerini devam ettirirken Yeniden Refah Partimiz ilimizde 8 belediye başkan adayını açıklamış olacak. Bu durum bizim seçimlere hazır olduğumuzu göstermektedir” dedi.

 

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Tan, kendi adaylarının Elazığ’da seçilmesi halinde üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Tan, “Projelerimiz hazır, sadece bir başlık söylüyorum yeni dönemde üretim ve istihdam odaklı belediyecilik başlayacak. 2024 hedefinde diyoruz ki ahlaklı belediyecilik peşinden üretim ve istihdam belediyeciliği. Bunların ana başlıklarını önümüzdeki günlerde anlatacağız” dedi.

Yeniden Refah Partisi Kovancılar Belediye Başkan Adayı Bekir Yanılmaz, partilerinin Ahlak ve Maneviyat anlayışı ile hareket ettiğini dile getirdi. Yanılmaz, “Milli Görüş belediyeciliği şunu çok iyi bilelim ki geçmişte yaptığı gibi yarında daha sonradaki günlerde de kazanacağı belediyelerde önce ahlak ve maneviyat diyerek işe başlayacak. Biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz. Biz ağa olmaya değil insanlarla kardeş olmaya geliyoruz. Ey kardeşim kendine belediye başkanı değil kendine kardeş seç kardeş” dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Alacakaya Belediye Başkan Adayı Zafer Altınışık, İl teşkilatına birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısı yaptı. Altınışık, “Şuan ben Alacakaya Belediye Başkan Adayı olarak buradan konuştuğum için yarın tanıdıklarım olur Kovancılar’da, Ağın’da, Alacakaya’da, Maden’de sizlerin de tanıdıkları olacaktır. Başkanlarınıza yardım etmenizi ve gönül belediyeciliğini kurmak için desteklerinizi bekliyoruz. Refahlı şehirler güvenli yarınlar, refahlı ilçeler güvenli yarınlar” dedi.

Daha önce Kovancılar Belediye Başkan Adayı Bekir Yanılmaz ve Alacakaya Belediye Başkan Adayı Zafer Altınışık’ın adaylığını açıklayan Yeniden Refah Partisi 6 yeni adayı daha açıkladı.

Belediye Başkan Adayları ise şu isimlerden oluştu;

Arıcak Belediye Başkan Adayı Cafer Aran

Üçocak Belde Belediye Başkan Adayı Zeki Çeçen

Bükardi Belde Belediye Başkan Adayı Ali Açmaz

Beyhan Belde Belediye Başkan Adayı Bayram Öztürk

Yurtbaşı Belde Belediye Başkan Adayı Mehmet Güner

Yazıkonak Belde Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül

 

İl Divan Toplantısı Plaket Takdiminin ardından sona erdi.