Elazığ adayını belirleme noktasında da bugüne kadar yapılan anketlerde net bir sonuç çıkmadığı ve adayların birbirlerine yakın oylara sahip olduğu görülünce son bir anket daha yapıldı.  Pazar ve Pazartesi günü yapılan ve çevremizdeki birçok kişinin arandığını duyduğumuz ankette üç isim soruldu.

Ankette katılanlara önce geçmişte hangi partiye oy verdiği, yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceği, hangi partiye oy vermeyeceği sorularının ardından mevcut belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hizmetlerinden memnun olup olmadığı soruldu.

Sonraki sorular ise bizzat isimler zikredilerek yapıldı. Ak Parti’nin aday göstereceği isimlerden sırasıyla Ramazan Gürgöze, Şahin Şerifoğulları ya da Haydar Evliyaoğlu isimlerinden hangisine oy verebileceği sorularının ardından anket sona eriyor.

Yapılan son anket de gösteriyor ki Ak Parti Genel merkezin önünde üç isim var ve bu isimlerden biri çok da süre geçmeden ilan edilecek. Bu ankete göre Ali Tekataş ile Abdullah Karadağ yarıştan kopmuş, başka bir ifadeyle genel merkezin gündeminden çıkmış durumda. Elazığ adayının 27 Aralıktaki parti grup toplantısından önce açıklanması bekleniyor.