Siyasetin bu etkilenişine şöyle bir bakalım.
“2023’e Doğru 40 Yıl Hatır Bırakmaya Geldik” diyen AK Parti İl Teşkilatı, Karşıyaka Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Başkan Yıldırım, Karşıyaka Mahallesi'nde yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Öyle ki hem içeriye sığmayıp dışarıya taşan kalabalık hem de kalabalığın coşkusu Elazığ'da Ak Parti adına özlenen tablo olarak yorumlandı.
Karşıyaka Mahallesi'nde ortaya çıkan bu heyecan; Elazığ'da dar bir alana sıkışan  Ak Parti siyasetinin yeni ve samimi yüzler ile çok kısa sürede eski günlerine kavuşabileceğini de net bir şekilde göstermiş oldu.
Ayrıca vatandaşın Yıldırım özelinde Ak Parti 'ye bu yaklaşımı da her türlü sorun ve sıkıntıya rağmen bu sorunların çözümü için Ak Parti'yi bir umut olarak gördüğünü de ortaya koydu.

YILDIRIM'A YAKIŞIR
Geçtiğimiz ay il başkanlığındaki 2’inci yılını geride bırakarak bu önemli görevdeki 3’üncü yılını kutlayan Şerafettin Yıldırım,
Bu iki yıllık sürede samimi ve gayretli bir yönetim anlayışı ortaya koydu. 

Hiç şüphesiz görüştüğümüz, konuştuğumuz, danıştığımız herkes Elazığ'da Ak Parti'ye yakışır bir teşkilatın olduğunu, böyle bir konjonktürde bile profesyonel ve mantıklı bir siyaset anlayışı yürütüldüğünü, Yıldırım'ın siyasi tecrübesinin bugün çok daha büyük kayıplara neden olabilecek sonuçların önüne geçtiğini açıkça ifade ediyor.
İşte böyle bir ortamda geçtiğimiz aylarda şehrimizde ağırladığımız ve kurduğu cümlelerle gündeme oturan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün "kabul görecek liste" tanımına uyacak isimleri düşündüğümüzde aklımıza Şerafettin Yıldırım tabi ki geliyor.
Siyasetteki tecrübesi, il başkanlığındaki başarısı onun bu şehre farklı bir vizyon katacağını, şehrin gelişmesi ve kalkınmasında önemli rol oynayacağını, yıllardır beklenen güçlü ve tuttuğunu koparan vekil tanımlamasını gerçekleştireceğini ortaya koyuyor...
Ne diyelim, yakışır, Yıldırım'a vekillik de yakışır...