AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Keleş, 2024 bütçesiyle ilgili, “Bu bütçe, ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti hükümeti, bu bütçeyle ulusal ve uluslararası hedeflerimize emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Bütçeye dair verileri paylaşan Milletvekili Keleş; Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine 11 trilyon 7 milyar 879 milyon 53 bin Türk Lirası, özel bütçeli idarelere 865 milyar 477 milyon 685 bin Türk Lirası, düzenleyici ve denetleyici kurumlara ise 38 milyar 381 milyon 178 bin Türk Lirası ödenek ayrıldığını belirtti. Bütçe gelirlerinin ise 8 trilyon 353 milyar 29 milyon 549 bin TL olarak öngörüldüğünü ifade etti.

Elazığ’ın kalkınmasında bütçenin önemine de değinen Keleş, “Bu bütçeyle Elazığ’ımızın ve tüm Türkiye’nin kalkınmasını hızlandıracağız. AK Parti olarak, yerel ve ulusal kalkınma projelerimize bu bütçeyle ivme kazandıracağız.” dedi.

Gençlere ve gelecek nesillere yönelik yatırımların altını çizen Prof. Dr. Keleş, “Gençlerimiz ülkemizin geleceği. Onlara sağladığımız eğitim ve iş imkanlarıyla, Türkiye’yi lider bir ülke yapma yolunda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Erol Keleş, 2024 yılı bütçesinin Türkiye’nin her alanda daha güçlü bir konuma gelmesine katkıda bulunacağını vurgulayarak, “Bu bütçe, uluslararası alanda saygın ve güçlü bir Türkiye için atılmış bir adımdır. Ülkemizin kalkınmasını ve refahını her zaman en üst düzeyde tutmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.