Elazığ Ticaret ve Sanayi  Odası Konferans salonunda gerektirilen programa;  Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve yatırımcılar katıldı.
Elazığ’da 2. Organize Sanayi Bölgesi TEKNOVA’nın hizmete girmesinin kendisi için çok özel ve anlamlı bir gün olduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  tıpkı şehrin 6. Bölge teşvik imkânlarından faydalanacağının açıklandığı günkü kadar bugün de heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.
Şehir tarihçilerinin;  biri, Elazığ’ın 6. Bölge teşvik imkânlarından faydalandığı gün, diğerinin de TEKNOVA’nın açıldığı tarih gün olan bugünü özellikle kaydedeceklerini dile getiren Bakan Alan; “Ne mutlu  ki her iki tarihi ana ve olaya tanıklık etmek bizlere nasip oldu. Ve yine Rabbime çok şükür ki her iki olayda da bizlerin emeği ve katkısı çok oldu.” Dedi.

ALAN: “ÜRETİM İÇİN HEYECANLIYIM VE SABIRSIZIM” 
2017 yılında ilimizin teşvikte 6. Bölge kapsamına alınmasına sebep olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleştirilen o toplantıda da bugünkü gibi heyecanlı olduğunu dile getiren Başkan Alan;  “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyin deyimiyle o gün de sabırsızdım, bugün de aynı heyecanı ve sabırsızlığı yaşıyorum. Sabırsızlığım şundan:  İlimizde 1970 yıllarda kurulan ve 2017 yılına kadar ağır bir gelişme seyrinde olan Birinci Organize Sanayi Bölgemiz, nasıl 2017 yılında 6. bölge teşviklerinin gelişiyle hızlı bir yatırım seferberliğine girdiyse, bugün de toplam 293 parselden 115’ini tahsis ettiğimiz TEKNOVA’da  bir an önce fabrikaların kurulup üretim yapılması için sabırsızlanıyorum. Elazığ’ın kalkınması ve gelişmesinin;  turizm, eğitim ve sağlık alanlarıyla birlikte, en çok da sanayi yatırımlarıyla mümkün olabileceğine inanıyor ve bu konuda yatırımların hızla yapılması adına sabırsızlanıyorum.” Dedi.

ALAN: “ŞEHİRDEKİ BİRLİK RUHU HİZMETE DÖNÜŞÜYOR”
Şehirde yaşanan önemli gelişmelerin il yöneticileri, milletvekilleri ve STK’ların ortak çaba ve dayanışmasının bir ürünü olduğunu ifade eden Başkan Alan, “Bizlerdeki bu birlik ve beraberlik ruhu, Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın şehri dert etmeleri ve rutinde kalmayıp, şehrin değişim ve dönüşüm ve kalkınmasına de yönelik kritik adım atma cesaret ve kararlılıkları devam ettiği sürece Elazığ’ı kimse durduramaz. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece şehrin hızını kimse kesemez. Bu beraberlik ve takım ruhu olduğu sürece kimse bu aziz şehre “sahipsiz” diyemez” dedi.

ALAN: BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN TEKNOVA’DA ÖNEMLİ KATKILARI VAR”
TEKNOVA’nın hayat bulmasında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğuları’nın çok büyük payı olduğuna dikkat çeken Başkan Alan; 
“Bu şehrin en büyük şanslarından biri de genç, vizyon sahibi, diyaloga ve ortak iş yapma kültürüne açık, geleceğin Elazığ’ını hayal edip, buna göre marka projeler hazırlayan bir Belediye başkanımızın olması. Bizler Ticaret ve Sanayi Odası olarak; yolu, yönü ve bürokratik işlemleri belediyeden geçen hiçbir projeden korkmadık, gerçekleşmeme ihtimalini aklımızdan bile geçirmedik. Bizler, Elazığ Belediyesi’ne bu güne kadar hangi teklif ve proje ile gittiysek geri dönmediği gibi büyük teveccüh ve hüsn-ü kabul gördük.” Dedi.
 TEKNOVA’nın hayata geçmesinde yoğun emek ve mesaisi olan vali, milletvekilleri, Belediye başkanı ile kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür eden Başkan Alan, parsellerini teslim alan 115 yatırımcıya arsalarının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI:  “ELAZIĞ DEĞERLERİ İLE ÖNE ÇIKAN BİR ŞEHİRDİR”
Elazığ’ın, bir arada yaşama kültürüne sahip, birlik ve beraberliğiyle ön plana çıkan, değerleriyle güçlü, çalışkan, emeğe alın terine değer veren insanların şehri olduğuna vurgu yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  bu şehrin yöneticileri olarak kalkınmış güçlü bir şehrin ortak hayalleri ve ortak heyecanı olduğunu dile getirdi.
Yoğun bir emek ve mesainin neticesi olan Teknova Organize Sanayi Bölgesinin, şehrimiz adına çok kıymetli bir kazanım olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Zira biliyoruz ki şehrimizin kalkınması noktasında, üretim ve istihdam olmazsa olmaz koşuldur. Biliyoruz ki daha güçlü ve gelişmiş bir şehir olmak için önce üretecek, ürettikçe kalkınacak ve kalkındıkça güçleneceğiz.” Dedi.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “TEKNOVA’DA ÜRETİM BAŞLAYACAK İSTİHDAM GERÇEKLEŞECEK”
Teknova OSB bünyesindeki toplam 293 parselden 115’inin yer tahsisini yaptıklarını dile getiren Başkan Şerifoğulları, “Buralarda üretim başlayacak, istihdam gerçekleşecek. Şehrimizin kalkınmasına katkı sağlanacak. Toplamda 3 bin 286 kişiye istihdam kapısı olacak. Teknova Organize Sanayi Bölgesinin bu konuma taşınması noktasında büyük emek ve gayret ortaya koyan Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize ve TEKNOVA OSB’nin kurulmasında yoğun bir gayret ortaya koyan, şehrimizin kalkınması noktasında önemli bir paydaşımız olan Ticaret ve Sanayi Odamıza ve başkanımız Sayın İdris Alan’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Elazığ olarak, şehrin yöneticileriyle, Odalarıyla, STK’larıyla kısaca tüm katmanlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek bugün olduğu gibi günün sonunda kazanan Elazığ olacaktır. Bugüne kadar daima Elazığ’ımızın menfaatine olan her platformda yerimizi aldık, her türlü desteği sağladık. Bundan sonra da aynı duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz, şehrimize değer katmak için daima bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte Elazığ’ımızı hak ettiği konuma taşıyacağız. Şehrimizin ekonomisine katkı sağlama noktasında çalışan, yatırım yapan, istihdam sağlayan her bir yatırımcımıza teşekkür ediyor, TEKNOVA OSB’de yapılacak yatırımların, şehrimiz için yatırımcılarımız için hayra ve berekete vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

VALİ DOÇ. DR. TORAMAN: “6. BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN SONRA İLİMİZE BÜYÜK BİR YATIRIMCI TEVECCÜHÜ OLDU”
Elazığ’ın 6 bölge teşvik sistemine dahil edilmesinin ardından 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne çok büyük bir teveccüh olduğunu bu sebeple 2. OSB’ye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, TEKNOVA’nın kurulmasında katkısı olan Milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’a teşekkür etti.
VALİ TORAMAN: “2024 SONU İTİBARIYLA TEKNOVA’NIN ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANACAK”
TEKNOVA’daki çalışmalara 2021 yılında cüz’i bir ödenekle başlandığını,  2022 yılında nispeten daha ciddi miktardaki ödeneklerle işlerin hızlandığını ifade eden Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer  Toraman,  “Her vesileyle Sanayi Bakanlığıyla görüşerek konuyu takip ettik. 2023 yılında çok ciddi miktarda ödenek artışıyla birçok çalışmayı gerçekleştirdik. 2024 yılında da aynı hız ve aynı tempoyla çalışarak 2024 yılı sonuna geldiğimizde 2. OSB'nin altyapı işlerini tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.
VALİ TORAMAN: “TEKNOVA ÖNEMLİ BİR ÜRETİM MERKEZİ OLACAK”
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tahsis edilen ve TEKNOVA’ya komşu alanda yeni küçük sanayi sitesinin de yapılacağı, bununla birlikte yine aynı bölgede Besi OSB’nin de yar almasının şehir adına ciddi bir kazanım olacağını dile getiren Vali Toraman; “Türkiye'de çok az sayıda besi OSB var. Bunlardan hayata geçen sadece iki  Besi OSB var. Elazığ Besi OSB altyapı ihalesi Tarım ve Orman Bakanlığı eliyle yapıldı. Bu konuda sayın vekillerimiz başta olmak üzere bütün paydaşlarımız çok gayret gösterdiler.” Dedi.

VALİ TORAMAN: “ELAZIĞ TSO BAŞKANI ALAN’IN GAYRETLERİNİ TAKDİR EDİYORUZ”
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın gayretlerinden dolayı müteşekkir olduklarını ifade eden Vali Toraman, “TEKONOVA’da birinci etapta 115’i tahsisini yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu durum, yatırımcılarımızın Elazığ'a teveccühünü gösteriyor.  Sayın Cumhurbaşkanımızın önemle vurguladığı gibi yatırım, istihdam ve üretim ekseninde Elazığ'da da güzel çalışmalar oluyor,  olmaya da devam edecek” dedi.
VALİ TORAMAN: “İLÇELERİMİZ DE 6. BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANIYOR”
Elazığ'da 6 bölge teşviklerin yalnızca merkez OSB’leri kapsadığını ancak açıklanan yeni kararla Elazığ'ın ilçelerinin de 6. bölge teşvikleri kapsamına girdiğini ve bununla birlikte Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerine yapılacak Karma OSB’nin kurulması ihtiyacı doğduğunu ifade eden Vali Toraman,  ilgili yasal mevzuatların aşılmasının ardından şehrin 3. OSB’ye de kavuşacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından TEKNOVA Organize Sanayi Belgesinde fabrika yapacak 115 yatırımcıya tahsis edilen parsellerin imza töreni gerçekleştirildi.