Dünyada sadece Alacakaya ilçesindeki mermer ocaklarından çıkarılan vişne mermeri, rengi, beyaz damarlı desenleri ve kalitesiyle büyük bir öneme sahip.

Beyaz Saray ve Kabe başta olmak üzere Ritz Carlton, Kempinski, Mandarin Oriental, Fendi, Dolce & Gabbana, Moncler, Shangri-la Hotel, Victoria's Secret, İstanbul Finans Merkezi, İstanbul Havalimanı, Çankaya Köşkü gibi bir çok prestijli mekan ve projelerde kullanılan Elazığ Vişne Mermeri’nde önemli bir gelişme yaşandı.

Fırat Kalkınma Ajansı koordinesinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na Elazığ Vişne Mermeri’nin tescillenmesi adına başvuruda bulunuldu.

Yapılan başvuru sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan ve dünyada sadece Elazığ'da çıkarılan "Elazığ Vişne Mermeri" coğrafi işaret tescil belgesini aldı.

Fırat Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada; “Ajansımızın koordinasyonunda Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan ve dünyada sadece Elazığ'da çıkarılan "Elazığ Vişne Mermeri" coğrafi işaret tescil belgesini aldı. İlimize ve bölgemize hayırlı olsun” denildi.