Elazığ İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü ekipleri Kovancılar ilçesi Akmezra, Taşören, Yazıbaşı, Saraybahçe, Demirci ve Durmuşlar Köylerinde yaptığı 26500 m2 kilitli parke yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.
Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri 2023 yatırım programı kapsamında 19,500.00  TL Ödenek kullanarak  Bayramyazı, Okçular ve Karınca Köylerinde 4,7 km Bitümlü Sıcak karışım (BSK), Tabanözü, Okçular ile Yamaçova köylerinde 10,4 km 2.kat Asfalt, Şekerci, Soğanlı Grup Yolu ve Yukarıkazanlar Köylerinde ise 8,3 km 1. Kat asfalt kaplama yapım işini bölgede yürütülen çalışmalar arasında yoğun bir tempoyla  devam ettiriyor.
Şehrin birçok noktasında başlatılan çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği dile getirilen açıklamada; “Elazığ merkez ve ilçelere bağlı köylerde yatırım programımız kapsamında başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda Kovancılar ilçemizde Altı köyde köy içi kilitli parke çalışmaları yapılarak köy yaşam alanları daha düzenli bir yapıya kavuşturulmaktadır. Bu çalışmaların yanında asfalt yol bakım onarım ve yol genişletme çalışmaları da gerçekleştirilerek halkımızın rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımı için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Başlatılan çalışmalar 2023 yılı içerisinde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.” denildi.