Eğitim-öğretim dönemini geride bırakarak karne almanın heyecanını yaşayan çocuklar, yaz tatilini Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği kurslar ile geçiriyor.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), yaz tatilinde çocuklar için Temel Bilgisayar Eğitimi kursu veriyor.

Çocuklar bilgisayar kursunda; bilgisayar kullanmak için gerekli olan temel bilgileri, bilgisayar parçalarını/donanım ve yazılım özelliklerini yakından tanımayı, günümüzde kullanılan bilgisayar çeşitlerini ve farklarını öğrenmeyi, bilgisayar dosyaları oluşturmayı, düzenlemeyi, silme ve gizleme gibi çeşitli fonksiyonları öğrenmeyi, MS Word eğitimi ile yazı, rapor veya dilekçe hazırlamayı, grafik ve tablolarla çalışmayı, MS Excel eğitimi ile tablolarla çalışmayı, hesaplamalar yapmayı,  MS PowerPoint eğitimi ile sunumlar hazırlamayı, görsel efektler ve resimler kullanma gibi bilgileri öğreniyorlar.

72 saatlik Temel Bilgisayar kursu eğitimine katılarak başarı gösteren öğrencilere Elazığ Belediyesi tarafından katılım belgesi verilecek.

Elazığ Belediyesi Eğitim Uzmanı Hakan Özcan kursun açılma amaçlarından bahsederek, “9-14 yaş aralığındaki öğrencilerimizin yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla Temel Bilgisayar kursu eğitimlerini başlattık. Kursumuza yoğun talep oldu. Kursiyerlerimizi 4 gruba ayırdık. Bugün ilk grubumuzu başlattık. Kursumuz bittikten sonra ağustos ayının başında Robotik Kodlama Eğitimi'ni başlatacağız. Öğrencilerimizin dolu dolu bir yaz tatili geçirmeleri için bu kursları düzenledik.” dedi.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu ise “Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak geçmiş dönemlerde başlamış olduğumuz eğitim hizmetlerini artırarak devam ettiriyoruz. Eğitim-öğretim yılının sona ermesine rağmen yazın belediyemizin eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerimizi geliştirerek burayı bir eğitim yuvası haline getirdik. 9-14 yaş grubundaki çocuklarımıza Temel Bilgisayar Eğitimi veriyoruz. Bilgisayarı tanıma, kullanma, veri hazırlamayı öğreniyorlar. Bu eğitim bittikten sonra Robotik Kodlama Eğitimi gençlerimize verilecek. Böylece teknolojiyi daha etkin kullanmaya başlayacaklar. Kurslarımızın kalitesini ve sayısını artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan kurslardan çok memnun olduklarını ifade eden çocuklar ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.