Son oturumda Harput ve Hüseynik Mahallesi'nde yapılan imar planı değişikliğine yapılan itiraz talebinin reddi görüşülürken sesler yükseldi.


Belediye Meclisi Başkan Vekili Veysi Toptaş’ın başkanlık yaptığı meclisin ikinci gününde gündem maddeleri görüşüldü. Birleşimlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılması planlanan Kent Meydanı ve Yeraltı otoparkının isminin Cumhuriyet Meydanı olması yönünde hazırlanan önerge görüşüldü. Önerge komisyona gönderilmeden meydanın ismi oy birliği ile Cumhuriyet Meydanı olarak belirlendi.

Elazığ Belediye Meclisi, imar komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti. Birleşimde, Harput ve Hüseynik Mahallesi'nde yapılan imar planı değişikliğine yapılan itiraz talebinin reddiyle ilgili gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddesi ile ilgili MHP Meclis Üyeleri Grup Başkanı Mehmet Çak ve Behçet Susmaz söz aldı. Alınan sözlerin ardından konu meclisin gündeminde uzun süre konuşuldu. Meclis Üyesi Mehmet Can Ölçücüoğlu’nun konuşması ile birlikte mecliste tansiyon yükseldi. MHP Meclis Üyesi Süleyman Soysal’ın söz istemesi ile birlikte yükselen tansiyon daha hararetlendi.

Tartışmaların ardından madde, oy çokluğu ile kabul edildi.