Elazığ’ın fuarcılık alanında bir marka değer kazanması amacı doğrultusunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehrin gelecek vizyonuna değer kazandıran projeleri arasında hayata geçirilen toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi, 8-16 Ekim tarihlerinde kitap dostlarını ağırlamaya devam ediyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız yayınevi sahipleri, yazarlar ve fuara katılan vatandaşlar bu yıl gerçekleştirilen fuarın bölgenin en iyi kitap fuarı olduğunu dile getirirerek etkinliğin Elazığ’a çok yakıştığını vurguluyor.


“BU YILKİ EN İYİ FUAR”
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bir yayınevi sahibi şunları söyledi: “Geçen Hafta Bakü’deki fuara katıldım. 5 Tane Azerbaycanlı yazarımızı Elazığ’a getirdik. Ben Malatya Fuarını önemserdim ve bölgede oradan daha iyi fuar yapan bir yer yok diye düşünürdüm ama Elazığ şu anda Malatya’dan daha iyi bir iş çıkardı. Şu anda bölgedeki en iyi fuarı Elazığ yapıyor. Her şey güzel organize edilmiş ve ilgi de çok.”


“ÜRÜNLERİMİZİ TÜKETTİK” 
Elazığ’da iyi bir okuyucu kitlesi olduğunu, kitapların tükendiğini belirten diğer bir yayınevi sahibi ise şunları söyledi: “Fuardan çok memnunuz. Bu yılki fuara ilgi çok. Ürünlerimizi bitirdik ve yeni ürün getirmek zorunda kaldık. Elazığ’da iyi bir okuyucu kitlesi var. Aileler çocuklarının okuması için birçok fedakarlıkta bulunuyor. Bu çok güzel bir kültür.”


ÖĞRENCİLER MEMNUN
Yaklaşık bir hafta süren fuara katılan öğrenciler ise fuardan çok memnun olduklarını, kitaplarını ilgiyle okudukları yazarlarla bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını ve fuarın kapalı ve amacına uygun bir alanda gerçekleştirildiğini belirterek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.


YAZARLAR OKURLARIYLA BULUŞTU
3 bin metrekarelik fuar ve kongre merkezinde gerçekletirilen fuarda 60’a yakın yayınevinden yaklaşık 400 bin kitabın okuyucuyla buluşmasının yanında birçok yazar da Elazığ’a gelerek okurlarıyla buluştu. Bugüne kadar; Yazar İsmail Kılıçarslan, Yazar Üzeyir İlbak, Murat Bahadır Akkoyunlu, Yusuf Kaplan gibi isimler okurlarıyla buluşurken Cumartesi ve Pazar günleri ise şu yazarlar okurlarıyla bir araya gelecek:
15 Ekim Cumartesi günü “Yazar Serhat Yabancı " 11.00-11.30 saatleri arasında, “Yazar A.Haluk Özdil " 14.00 - 15.00 saatleri arasında, “Yazar Türker Akıncı " 14.00-15.00 saatleri arasında, “Yazar Sinan Yağmur " 15.00-16.00 saatleri arasında, “Yazar Ahmet Haldun Terzioğlu " 16.00-17.00 arasında.


FUAR CIVIL CIVIL
Elazığlı Eğitimci Yazar ve Şair Asiye Gül ise fuarla ilgili düşüncelerini şu ifadelerle aktardı: “Bu fuarı o kadar güzel düzenlemişler ki Allah emeği geçenlerden razı olsun. Ben o  kadar fuara katıldım ama böyle güzel bir fuar görmedim. Organizasyon ve her şey harika. Bu hale getirenlere her gün dua ediyorum. Sağlık sorunlarına ve yaşıma rağmen her gün sabah heyecanla geliyorum ve akşama kadar burada kalıyorum. Buraya katılan çocukların sesleri kuş sesi gibi cıvıl cıvıl. Bu ses bana şiir bile yazdırdı. Keşke fuar hiç bitmese diye düşünüyorum.”


GELECEK YILLAR GÜZEL ETKİNLİKLERE GEBE
Son olarak Gündem23’e konuşan vatandaşlar, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre merkezine tam not vererek bu yılki kitap fuarının yakın zamanda bölgede ve Türkiye’de ses getirecek etkinliklere gebe olduğuna inandıklarını belirttiler.