İl başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kamuoyuyla paylaşılan isimlerin ne Genel Merkezimiz tarafından ne İl Başkanlığımız tarafından ne de Milletvekillerimiz tarafından bildirilmediğinin altını çiziyoruz.” denildi.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı, ilçe ve belde adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Elazığ İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi aday belirleme sürecimiz devam ederken bazı basın yayın organlarında ismi açıklanan İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarımızla ilgili bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Seçim startı verildikten sonra başlayan ve bugüne kadar hassasiyetle sürdürdüğümüz sürecin son aşamasında yapılan bazı yorum ve değerlendirmelerin art niyetli olduğunu düşünüyor, kamuoyuyla paylaşılan isimlerin ne Genel Merkezimiz tarafından ne İl Başkanlığımız tarafından ne de Milletvekillerimiz tarafından bildirilmediğinin altını çiziyoruz.

Şunu özellikle belirtmek isteriz ki her bir aday adayı arkadaşımız bizim için değerlidir ve kıymetlidir. Her bir aday adayımıza eşit mesafede olacak şekilde sürdürdüğümüz süreci Genel Merkezimiz resmi açıklama yapana kadar aynı şekilde yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz. Genel Merkezimiz tarafından İl Başkanlığımıza gönderilecek resmi aday listesini en hızlı şekilde kamuoyuyla paylaşacağımızı önemle duyuruyor, tüm kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.” denildi.