Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Aralık ayı meclis toplantısına Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Meclis Başkanı Sedat Karataş ile meclis üyeleri katıldı.
İş dünyasının önemli problemleri yanında 2024 yılı tahmini bütçe görüşmelerinin yapılacağı Aralık ayı meclis toplantısının açılışını yapan Meclis Başkanı Sedat Karataş, Kasım 2022 yılından beri Elazığ sanayici ve yatırımcıların sorunların çözümünde etkin görevler üstlendiklerini, depremlerden kaynaklı olumsuzlukların çözümünde aktif roller üstlendikleri ifade etti.
Tüm bu  çalışmaları yaparken meclis üyelerinin ciddi desteklerini gördüklerini dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Karataş, bu süreçte yoğun gayret gösteren meclis üyelerine teşekkür etti.


BAŞKAN ALAN: “ÖZNEMİZ DE NESNEMİZ DE ELAZIĞ’DIR
Elazığ’ın ekonomi ve sanayisinin gelişmesi, üretim ve istihdamının artırılmasına yönelik kader birliği yaparak göreve başladıkları Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında bir yılı geride bıraktıklarını ve bu süre içerisinde önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Başkan İdris Alan şunları söyledi:
“Bilindiği gibi 2022 yılının kasım ayı içerisinde yapılan seçimler sonucu üyelerimizin büyük teveccühü ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine bu ekiple birlikle seçilerek göreve başladık.
Yükümüzün ağır sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyorduk.
Üyelerimizin ve Elazığ kamuoyunun bizlere güvenini boşa çıkarmama adına her birimiz büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalıştık, çabaladık.
Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi olarak sizler, yönetim kurulu başkanı olarak da şahsımın tek gaye ve hedefi,  şehri her alanda daha ileriye taşımak ve bunun için gerekli adımları atmak oldu. TOBB Başkanımızla, Bakanlarımızla, bakan yardımcılarımızla, milletvekillerimizle, üst düzey ekonomi kurmayları ve bürokratlarıyla görüşmelerimizin öznesi de nesnesi de Elâzığ’dır, Elazığ’ın ekonomisi ve Elâzığ’ın gelişmesi ve kalkınmasıdır. Başarının bir ekip, inanmışlık ve adanmışlık işi olduğunu biliyorum. Ve ben tüm ekip arkadaşlarımda bu inanmışlığı ve bu adanmışlığı her gün görüyor ve gurur duyuyorum.”


BAŞKAN ALAN: “PARTİLERE EŞİT MESAFADEYİZ”
31 mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi her partiden aday adayı isimlerin kendilerini ziyaret ettiğini ancak oda olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan şunları söyledi.
“Bilindiği gibi ülkemiz yerel seçimlere kilitlenmiş durumda. Bugünlerde hemen her partiden il, ilçe ve belde belediye başkan aday adayları bizleri ziyaret ediyorlar.
Şehrimizin evlatlarının önemli makamlara talip olması elbette güzel bir şey.  Bizler kendilerine çıktıkları yolda başarılar diliyor ama bir şeyi de özellikle vurguluyoruz. Ve kendilerinden  seçildikleri takdirde yatırımcının, üreticilerin ve esnafların yanında olmalarını, onların problemleriyle yakından ilgilenmelerini ve zorlaştıran değil kolaylaştıran olmalarını talep ediyoruz.
Şu an adaylar belli olmadığı için her parti ve aday adayına eşit mesafede duruyoruz. Ancak adaylar açıklandığında kendilerine Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının taleplerini, beklentilerini dosya halinde adaylarımıza takdim edeceğiz.” Dedi.

ALAN: “ÖNCELİĞİMİZ ŞEHRİN TİCARİ HAYATININ CANLANMASI” 
Yerel seçimler öncesi Elazığ TSO olarak adaylardan öncelikli talepleri arasında şehir merkezinde yıkılan işyeri ve konutların bir an önce dönüşümünün sağlanarak ekonominin canlanması ve esnaflarımızın yeniden işyerlerine kavuşması olacağını ifade eden Elazığ TSO Başkanı Alan, “merkezi mahallelerimizin harabeye dönmüş hali hem halkımızın hem de ticari camianın psikolojisini bozuyor ve insanlarımız umutsuzluğa sevk ediyor.
Bu olumsuzlukların giderilmesi noktasında partilerimiz adaylarına sunacağımız dosyalarla konunun ciddiyetine dikkat çekmiş olacağız.” dedi.