Bu kapsamda MÜSİAD’ı ziyaret eden Başkan Alan MÜSİAD Başkanı Tekin Gürkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının ilimiz sanayicileri ve iş dünyasının temsilcisi olan,  sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında önemli bir kurum olduğunu ifade eden MÜSİAD Başkanı Tekin Gürkan, kendilerinin Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte hareket ettiklerini dile getirdi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın  hem Odadaki çalışmaları hem de dışardaki   ziyaretleri hem de  iş adamlarının sorunlarıyla samimi bir şekilde ilgilenmesinin kendileri için önemli ve değerli olduğunu ifade eden MÜSİAD Başkanı Gürkan; “Neticede bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Birlikte bu şehirde ticaret yapıyoruz.  Dolayısıyla bizler MÜSİAD olarak Ticaret ve Sanayi Odası ve İdris Alan Başkanımızın çalışmalarından çok memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu konuda özellikle iş insanlarımızın beklediği 2. OSB’nin hayata geçmesinde gayretlerini çok anlamlı buluyoruz. İnşallah 2. OSB’de devreye girerse yeni bir yatırım istihdamın oluşacağına inanıyorum. Bu konuda bizler de MÜSİAD olarak her türlü çalışmalarına destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Bu açıdan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İdris Allan’ın ziyaretlerini çok anlamlı ve önemli buluyor,  kendisine ve yönetimine teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Elazığ’ın problemleri ve sorunlarıyla ilgili istişare yapmak için  MÜSİAD’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, yaklaşan yerel seçimler ve ekonomik konularda yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.
Elazığ’daki sivil toplum kuruluşlarının birbirinden değerli ve kıymetli oluğunu dile getiren Başkan Alan, “İlimize katma değer ve fikir üreten kurumlarımızdan biri de MÜSİAD’dır. Bugün MÜSİAD ile başladığımız ziyaretlerimizi, diğer kuruluşlarımızı ve STK’larımızı ziyaret ederek devam ettireceğiz.   Birlikte ne yapabiliriz, birlikte şehrimizi nasıl kalkındırabiliriz, Birlikte Elazığ’ı nasıl hak ettiği yere getirebiliriz, bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Başkan Alan, MÜSİAD ile başladığı STK ziyaretlerine ASKON ile devam etti.
ASKON olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile her zaman birlikte ve uyum içinde çalıştıklarını, dile getiren ASKON Elazığ Şube başkanı Abdullah Çınar, şunları söyledi:
“Ticaret ve Sanayi Odası, şehrimizin en büyük STK’sıdır. Bizler de İdris Başkanımızın,  yatırımcılarımızın yanında aslanlar gibi durması ve net olmasından mutluluk duyuyoruz.  Biz zaten böyle bir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bekliyor ve istiyorduk. Elhamdülillah bu beklentimiz gerçekleşti. Bizler de ASKON olarak her zaman kendisinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bize düşen ne varsa;  şehrimiz için, şehrimizin iyiliği için, şehrimizin kalkınması için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymasını biliriz ve bunu gerektiği zaman da yapıyoruz. İdris Başkanımızın bugünkü ziyaretleri bizleri onurlandırdı ve mutlu etti. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyorum” Dedi.
Ziyaretlerinin amacının Elazığ’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak hareket edip Elazığ’ın sorunlarını çözmek olduğunu dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Tüm STK’lar olarak bir araya gelir ve sesimizi hep birlikte yükseltirsek, Elazığ’da Allah’ın izniyle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, hiçbir problem olmayacağı kanaatindeyim. Neticede bizler seçilmişiz, bu memleketin evlatlarıyız. Bu memleketin, gelişmesi ve kalkınması için gayret gösteren evlatlarıyız. Memleketimizi herkesten daha çok seviyoruz. Bu memleketin çıkarlarını, menfaatlerini herkesten daha çok koruyacağımızdan  hiç kimsenin şüphesi ve tereddüdü olmasın. İlimizin yöneticileri ve bürokratları elbette ki vardır.   Ama bu yöneticiler gelip geçicidir.  Bizler burada bakiyiz,  burada kalıcıyız. İnşallah bizler, yöneticilik yaptığımız dönem içerisinde Elazığ’a güzel eserler bırakırsak, Elazığ sorunlarını ve problemlerini çözmek için ortak hareket edersek, bizden mutlusu olmaz.   ASKON’u bu konuda hep yanımızda görmekten dolayı Abdullah Çınar Başkanımıza ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.