2024 yılında yapılacak yerel seçimler için AK Parti’de hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Parti, belediye başkan adaylarını belirlemek için titiz bir çalışma yürütüyor.

ANKETLER TAMAMLANDI

AK Parti'de temayül yoklamasının ardından aday belirleme sürecinin ikinci aşamasına geçildi. Seçimi kazanma ihtimali yüksek isimler için anket süreci başladı. Anketlerden çıkan sonuçlar bir rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

ÜST KOMİSYON ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

AK Parti'de seçim çalışmaları hız kazandı. AK Parti’de 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kuruldu.

 Komisyonda, Genel Başkanvekili Efkan Ala, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yer alıyor.

Bu isimlerle  birlikte adayı belirlenecek ille yakın ilişkisi ve sahanın sesi konusunda bilgi sahibi olan, siyasi tecrübelerine güvenilen MKYK üyelerinin de görüşlerine başvurulacak.

MİLLETVEKİLLERİNE SORULACAK

Komisyon, aday belirlemede temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçlarını bir arada değerlendirecek. Ayrıca, partinin teşkilat başkanlığı ve ilgili şehrin milletvekillerinin görüşlerini de dikkate alacak.

Komisyonun iki aday adasında kararsız kaldığı süreçte son sözü Erdoğan söyleyecek. Erdoğan’ın da bu kararı verirken o ilde oturan ve kendisinin güvendiği birkaç ismi arayarak iki alternatif isimleri sorması ardından da öne çıkan ismi aday olarak açıklaması bekleniyor.

Komisyon, partinin tüm belediye başkan adaylarının belirlenerek ilan edilmesi sürecine kadar çalışmalarına devam edecek.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AK Parti, adaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi 15 Aralık tarihi itibarıyla açıklaması bekleniyor. Ancak bu hafta içinde özellikle Çarşamba ya da Perşembe günü 20 ilin belediye başkan adayının açıklanması bekleniyor.Adaylar, ocak ayının sonuna kadar peyderpey açıklayacak.

ÜÇ DÖNEM KURALINA TAKILAN YOK

Ak Parti belediye başkanları arasında partinin bazı ilçe belediye başkanları dışında büyükşehir ve illerde 3 dönem kuralına takılan belediye başkanı bulunmuyor.

ADAYLAR TİTİZLİKLE SEÇİLİYOR

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler, AK Parti için hem siyasi hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor. Parti, seçimlerde hem mevcut belediyelerini korumak hem de yeni belediyeler kazanmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Parti, yerel yönetimlerde hizmet kalitesini artırmak, vatandaşların talep ve beklentilerine cevap vermek ve yerel kalkınmayı desteklemek için adaylarını titizlikle seçiyor.

EN BELİRLEYİCİ KRİTER ANKET

Yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda başkan adaylarının özelliklerini sıraladı.  Erdoğan, "Bize yük olan değil, yük alanlarla yol yürümeliyiz” diyerek yapılan memnuniyet anketlerinde halkın takdirini kazanmakla birlikte yeni dönemde de şehir halkının yeniden Belediye başkan görmek istediği isimlerle yol yürüyeceklerini ifade etti.

ŞERİFOĞULLARI İLE DEVAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kriterler içinde en çok önem verdiği anketler konusunda hassas olduğu ifade ediliyor.

Hizmetleriyle halkın memnuniyetini kazanmış, şehrin dört bir yanına eşit hizmet götürme konusunda adil davranış, başta altyapı olmak üzere hayata geçirdiği projelerle şehrin on yıllardan beri bekleyen ve kronik hale gelen problemlerini çözme noktasında cesur adımlar atmış ve bunlardan dolayı da memnuniyet anketlerinde önemli bir başarı yakalamış Başkan Şerifoğulları’nın yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

EN OBJEKTİF DEĞERLENDİRME HALK VE ANKET

Belediye başkanlarını belirleme komisyonlarının da en çok dikkat ettiği kriter anketler ve kamuoyu yoklamaları. Bugüne kadar yapılan tüm anketlerde birinci sırada çıkan Başkan Şerifoğulları’nın halkın da ortak talebi ve ortak adayı olduğu fikrine varacak olan üst komisyonun, en objektif kriter olan anket sonuçlarını görünce tereddüt etmeden kararını vermesi bekleniyor.