Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapatılması beklenen 4 hastane gelen tepkiler üzerine faaliyetine devam edecek. Bu durum akıllara ilk olarak Elazığ’da kapatılan 3 hastaneyi getirirken bu hastanelerin binaları ise her geçen gün biraz daha çürüyor...


Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin faaliyete başlamasıyla birlikte kapanacağı söylenen 4 hastanenin çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. Ancak Elazığ Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapanan ve binaları bugünlerde harabeye dönmüş Harput Devlet Hastanesi, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Cüzzam Hastanesi’nin belirsizliği sürüyor.

KARARDAN GERİ DÖNÜLDÜ
Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte 4 hastanenin buraya taşınacağı ve bazı doktorların görevlendirmelerinin buraya yapıldığı iddia edilmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine kararın iptal edildiği ve mevcut hastanelerin kendi yerlerinde hizmet verecekleri öğrenildi.


HASTANELER HİZMETE DEVAM EDECEK
Etlik Şehir Hastanesinin hizmete açılması ile kapatılacağı belirtilen Sami Ulus Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada kısmen taşınacağı ancak işlevlerini sürdürecekleri belirtildi.


ELAZIĞ’DAKİ HASTANELER KAPANDI
Şehrin sağlık sektöründe bölgenin önemli bir merkezi olmasını sağlayan ve bölgeye sağlık hizmeti veren Harput Devlet Hastanesi, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Cüzzam Hastanesi Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete açılması ile birlikte kapatıldı.


HASTANELER KAPANDI, BİNALARI YIKILDI
Kapatılan hastanelerden biri olan Harput Devlet Hastanesi’nin binası da ne yazık ki bakımsızlıktan ve depremden etkilenerek yıkıldı. Yıkılan bu hastanenin arasına “sadece hastane amacıyla kullanılma” şerhi konulsa da belirsizliğini sürdürüyor. Diğer 2 hastanenin binası ise şu anda çürümeye devam ediyor.


TEPKİLER CILIZ KALMIŞTI
Elazığ’da şehir hastanesinin yapıldığı dönemde mevcut 3 hastanenin taşınma söylentileri karşısında birkaç STK tepki gösterse de şehir birlik ve beraberlik sağlayamamış ve hastaneler kapatılmıştı.


KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR
Ankara’daki durumda gösterdi ki şehrin birlik ve beraberliği sorunların çözümünde önemli bir rol oynuyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar ise hastanelerin bir an önce faaliyete başlaması ve şu anda metruk halde bulunan binaların geleceği hakkında belirsizliğin giderilmesi için bir bilgilendirme yapılması gerektiğini ifade ettiler.