Yasemin Açık'a Yeni Yönetiminde Önemli Görevler

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, federasyonun bağlı olduğu Türk İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) yeni yönetiminde önemli görevler üstlendi.

GÜNCEL - 04-04-2024 17:19

Yasemin Açık'a Yeni Yönetiminde Önemli Görevler

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Açık aynı zamanda TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanlığını da yürütecek. Prof. Dr. Açık, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, KOBİ’lerimizin rekabetçiliği ve kadınların çok yönlü güçlendirilmesi için çalışacağız” dedi.

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, federasyonun bağlı olduğu, Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütü Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) yeni döneminde iki önemli görev üstlendi. 9 Mart’ta gerçekleşen TÜRKONFED Olağan Genel Kurulu’nda bir kez daha yönetime seçilen Prof. Dr. Açık, yeni yönetim kurulunun kendi arasında yaptığı görev dağılımında ise TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanı olarak seçildi. TÜRKONFED İDK, çatısı altındaki 53 kadın derneği ile Türk iş dünyasındaki en kapsayıcı kadın örgütlenmesini oluşturuyor.
 

KOBİ’LERDEN EĞİTİME YENİ DÖNEM VİZYONU

Çatısı altında 31 federasyon ve ulusal-uluslararası 363 üye dernek üzerinden yaklaşık 100 bin şirket yer alan TÜRKONFED’in yeni dönem vizyonu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Açık, “TÜRKONFED olarak bu dönemde bölgelerarası gelişmişlik farkının azaltılması, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, KOBİ’lerimizin rekabetçiliği, yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerinin hızlanması, kentlerimizin depreme hazırlanması için çalışacağız. Öte yandan özellikle Anadolu’daki iş insanlarımızın ciddi bir insan kaynağı sıkıntısı yaşadığını görüyoruz. Bu sorunun başlıca kaynağı ise eğitim. Bu nedenle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılındaki ana odaklarımızdan biri eğitim olacak. TÜRKONFED İDK olarak da çatımız altındaki derneklerle birlikte kadınların çok yönlü güçlendirilmesi ve iş dünyasından siyasete her alanda cinsiyet eşitsizliklerinin giderilmesi için yeni projeler geliştirmeye, bu alanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sönmez ve yeni yönetimimizi kutluyor, şahsıma olan destek ve teveccühleri için teşekkür ediyorum” dedi.

BU GÖREVLERİ İKİNCİ KEZ ÜSTLENİYOR

Prof. Dr. Yasemin Açık, 2015-2018 döneminde de TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde önemli etkinliklere imza atmıştı. Açık, 2016 yılında Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi, 2017 yılında Sürdürülebilir

Kalkınma Hedeflerinde Kadının Rolü Zirvesi gibi iki önemli uluslararası zirvenin, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle İstanbul’da düzenlenmesini sağladı. 2018 yılında ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında New York’ta gerçekleştirilen BM Kadın Komisyonu ve WEPs toplantılarına katıldı. TÜRKONFED İDK Başkanı olarak, Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi projesinin Anadolu’nun farklı illerinde gerçekleşmesine aracılık eden Açık’ın döneminde iki adet kadın politikaları ve iş dünyasında kadın raporu hazırlandı. Bu raporlardaki politika önerileri 11. Kalkınma Planı’nda da yer aldı. Prof. Dr. Açık, 2015-2018 döneminin ardından da TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarına aralıksız devam etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fırat Üniversitesi İle İl Özel İdaresi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi İle İl Özel İdaresi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

29-04-2024 - GÜNCEL

Başkan Alan: “Elazığ, Hem Ekonomi Hem de Kültür-Sanatta Önemli Bir Konumda”

Başkan Alan: “Elazığ, Hem Ekonomi Hem de Kültür-Sanatta Önemli Bir Konumda”

26-04-2024 - GÜNCEL

Bilim Treni Havelsan Ekspresi’nin Bu Defaki Durağı Fırat Üniversitesi Oldu

Bilim Treni Havelsan Ekspresi’nin Bu Defaki Durağı Fırat Üniversitesi Oldu

26-04-2024 - GÜNCEL

Köylerde ilaçlama çalışmaları başladı

Köylerde ilaçlama çalışmaları başladı

25-04-2024 - GÜNCEL

TÜYAP 2024'te Arslanlı Alçı Rüzgarı

TÜYAP 2024'te Arslanlı Alçı Rüzgarı

23-04-2024 - GÜNCEL