Ulaşımda Elazığ Vizyonu

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Ulaşımda Elazığ Vizyonu başlığı altında Hazardağlı Kavşağı’ndaki yoğunluğun azaltılarak trafik akışının hızlı ve akıcı bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla, şehir estetiği de dikkate alınarak Hazardağlı Kavşağı Battı-Çıktı projesini hayata geçirecek. Yeni dönemde şehre yeni yer altı otoparkları da kazandıracak olan Başkan Şerifoğulları, toplu taşıma hizmetlerine konfor kazandıracak çalışmalar gerçekleştirecek. 

GÜNCEL - 15-03-2024 14:41

Ulaşımda Elazığ Vizyonu

Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu sloganıyla her alanda nitelikli projeleri yatırıma dönüştürmeyi hedefleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ulaşımda Elazığ Vizyonu başlığı ile şehir için sorunsuz bir gelecek inşa edecek.


HAZARDAĞLI KAVŞAĞI BATTI-ÇIKTI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK
Yeni kurulan mahalleleri ile hızla büyüyen Elazığ’ın ihtiyaçları doğrultusunda, toplu taşımadan, trafik düzenlemelerine, kavşak planlamalarından bisiklet yollarına kadar çok bileşenli Ulaşım Ana Planı’nı hazırlayarak ulaşım yatırımlarına ilişkin yol haritasını belirleyecek olan Başkan Şerifoğulları, trafik yoğunluğunu azaltarak kesintisiz bir ulaşım hedefliyor. Bu doğrultuda; şehrin ortak bir beklentisine çözüm oluşturarak Hazardağlı Kavşağı trafik açısından sorun olmaktan çıkartılacak. Hazardağlı Kavşağı’ndaki yoğunluk azaltılarak trafik akışının hızlı ve akıcı bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla, şehir estetiği de dikkate alınarak Hazardağlı Kavşağı Battı-Çıktı projesi hayata geçirilecek.  


ESKİ SEBZE HALİ KAVŞAĞI’NDA TRAFİĞE AKICILIK KAZANDIRILACAK
Elazığ’ın kent içi ulaşımında önemli kavşak noktalarından biri olan Atatürk Bulvarı–Sultan Fatih Caddesi kesişimindeki Eski Sebze Hali Kavşağı’nda da, Cumartesi Pazarı–Olgunlar Mahallesi aksını yer altına almak suretiyle kırmızı ışık bekleme süresi düşürülecek ve trafiğe akıcılık kazandırılacak. 


400 ARAÇLIK YENİ YER ALTI OTOPARKI İLE ŞEHİR MERKEZİNDEKİ OTOPARK KAPASİTESİ ARTIRILACAK
Şehre, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde kazandırılan toplam bin 164 araç kapasiteli yer altı otoparkı kapasitesi yeni dönemde artırılarak otopark ihtiyacına kalıcı çözümler oluşturulacak. Bu kapsamda kent içi trafiğin en yoğun olduğu Balakgazi Caddesi üzerinde yer alan Yeni Cami bitişiğindeki otobüs ve minibüs duraklarından oluşan alanda yer altı otoparkı inşa edilecek. Böylece minibüs hatları, yer altı otoparkı bünyesinde oluşturulacak transfer istasyonuna çekilecek ve hem alanda yaşanan olumsuzluk giderilmiş olacak hem de 400 araçlık yeni yer altı otoparkı ile şehir merkezindeki otopark kapasitesi artırılacak. 


ŞEHRİN DOĞU YAKASINDA YAŞAYAN VATANDAŞLAR İÇİN BİN ARAÇ KAPASİTELİ YER ALTI OTOPARKI DAHA İNŞA EDİLECEK
Orduevi Meydanı projesi kapsamında başta Doğukent, Ulukent, Sanayi, Kırklar, Çatalçeşme, Salıbaba Mahalle sakinleri olmak üzere şehrin doğu yakasında yaşayan vatandaşların zaman harcamadan araçlarını park ederek şehir merkezine ulaşabilecekleri bin araç kapasiteli yeni bir yer altı otoparkı daha inşa edilecek.  


TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİNE DE KONFOR KAZANDIRILACAK
Her geçen gün büyüyen Elazığ’da toplu taşıma hizmetlerine de konfor kazandırılacak. Elazığ Belediyesi toplu taşıma araç filosu, çevre dostu, düşük enerji tüketimli, engelli erişimine uygun, teknolojik donanıma sahip yeni araçlarla güçlendirilecek. Şehir genelinde toplu toplu taşıma araç güzergahları yeniden düzenlenip, Güneykent, Aşağıdemirtaş, Çatalçeşme, Zafran ve Çaydaçıra Mahalleleri başta olmak üzere şehir genelinde ihtiyaçlar doğrultusunda ek seferlerle otobüs sefer sayıları artırılacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Alan: “Elazığ, Hem Ekonomi Hem de Kültür-Sanatta Önemli Bir Konumda”

Başkan Alan: “Elazığ, Hem Ekonomi Hem de Kültür-Sanatta Önemli Bir Konumda”

26-04-2024 - GÜNCEL

Bilim Treni Havelsan Ekspresi’nin Bu Defaki Durağı Fırat Üniversitesi Oldu

Bilim Treni Havelsan Ekspresi’nin Bu Defaki Durağı Fırat Üniversitesi Oldu

26-04-2024 - GÜNCEL

Köylerde ilaçlama çalışmaları başladı

Köylerde ilaçlama çalışmaları başladı

25-04-2024 - GÜNCEL

TÜYAP 2024'te Arslanlı Alçı Rüzgarı

TÜYAP 2024'te Arslanlı Alçı Rüzgarı

23-04-2024 - GÜNCEL

Meteorolojiden Elazığ’a Sıcaklık Uyarısı

Meteorolojiden Elazığ’a Sıcaklık Uyarısı

23-04-2024 - GÜNCEL