Şehre yeni değer: Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi

Geçtiğimiz 5 yılda kazandırılan yeni meydanlar ve yeni yaşam alanları ile Elazığ’a nefes aldıran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni dönemde Elazığ Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi projesi, Orduevi ve Yeni Cami Meydan Projesi, Yeşil Kuşak Büyüyor projesi ile Elazığ’a değer kazandıracak yatırımları hayata geçirecek.

GÜNCEL - 14-03-2024 15:04

Şehre yeni değer: Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi

5 yıllık görev süresinde 116 projeyi yatırıma dönüştürerek Elazığ’a değer katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni dönemde sürdürülebilir bir çevre için Çevre ve Şehircilikte Elazığ Vizyonu başlığı altında önemli projeler hazırladı. 

ELAZIĞ YÜZÜNCÜ YIL MİLLET BAHÇESİ PROJESİ HAYATA GEÇECEK
Başkan Şerifoğulları, Elazığ Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi projesini hayata geçirecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na devredilecek olan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait toplam 110 bin metrekare alan, gerçekleştirilecek çalışmalarla Elazığ Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi olarak düzenlenecek. Alanın yüzde 90’lık bölümü yeşil alan olacak. Millet Bahçesi bünyesinde tıbbi aromatik bitkilerin yer alacağı şifa bahçesi, çocuklar için tematik parklar, gençler için 7/24 hizmet verecek başta kütüphane olmak üzere sosyal tesisler, cami, yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve bisiklet istasyonları, süs havuzları ile kameriyeler yer alacak. 


ŞEHRE, YENİ MEYDANLAR VE YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRILACAK
Yeni meydanlar ve yeni yaşam alanlarıyla geçtiğimiz 5 yılda adeta Elazığ’ın çehresini değiştiren Başkan Şerifoğulları, bunlara yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Elazığ’ın merkezi konumunda bulunan orduevi, imzalanacak protokol kapsamında taşınarak ve hemen ardından da toplam 58 bin metrekarelik alan; sosyal tesisler, yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma alanları, kafeterya, çocuk parkları gibi sosyal donatılarla zenginleştirilecek ve meydan olarak şehre kazandırılacak. 


YENİ CAMİ MEYDAN PROJESİ  
Yeni dönemde yine Elazığ’ın merkezi konumunda bulunan Yeni Cami bitişiğinde yer alan ve minibüs hatlarının durak olarak kullandığı 5 bin 500 metrekarelik alanda yeni bir düzenleme gerçekleştirilecek. Burada hizmet veren minibüs hatları alanda inşa edilecek yer altı otoparkına çekilerek alanın üst kısmı oturma alanları, akıllı durak ve yeşil dokuyla zenginleştirilecek ve meydan olarak düzenlenecek. 


YENİ DÖNEMDE YEŞİL KUŞAK BÜYÜYECEK
Geçtiğimiz 5 yılda Elazığ’ın ana arterlerinden Zübeyde Hanım Caddesi ve Malatya Caddesi, Başkan Şerifoğulları’nın hayata geçirdiği "Yeşil Kuşak Projeleri" ile yeniden şekillendirilmiş, şehrin girişine yakışır bir nitelik kazandırılmıştı. Yeni dönemde Yeşil Kuşak Büyüyor adı altında Cumhuriyet Meydanı’ndan Çaydaçıra Kavşağı’na kadar Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde kesintisiz 25 metre genişliğinde olacak yeşil kuşak hattıyla tamamlanarak hizmete sunulacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Alan: “Elazığ, Hem Ekonomi Hem de Kültür-Sanatta Önemli Bir Konumda”

Başkan Alan: “Elazığ, Hem Ekonomi Hem de Kültür-Sanatta Önemli Bir Konumda”

26-04-2024 - GÜNCEL

Bilim Treni Havelsan Ekspresi’nin Bu Defaki Durağı Fırat Üniversitesi Oldu

Bilim Treni Havelsan Ekspresi’nin Bu Defaki Durağı Fırat Üniversitesi Oldu

26-04-2024 - GÜNCEL

Köylerde ilaçlama çalışmaları başladı

Köylerde ilaçlama çalışmaları başladı

25-04-2024 - GÜNCEL

TÜYAP 2024'te Arslanlı Alçı Rüzgarı

TÜYAP 2024'te Arslanlı Alçı Rüzgarı

23-04-2024 - GÜNCEL

Meteorolojiden Elazığ’a Sıcaklık Uyarısı

Meteorolojiden Elazığ’a Sıcaklık Uyarısı

23-04-2024 - GÜNCEL