Prof. Dr. Bilal Çoban Alacakaya'nın Kurtuluş Planını Açıkladı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) olarak Elazığ’ın Kurtuluş Planı kapsamında çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Bilal Çoban 2034 yılına kadar şehrin bölgesel kalkınmasına katkı sunacak projelerini basınla paylaşmaya devam ediyor.

GÜNCEL - 13-09-2022 17:41

Prof. Dr. Bilal Çoban Alacakaya'nın Kurtuluş Planını Açıkladı

Şehrin kalkınmasına katkı sunacak proje çalışmaları kapsamında her hafta bir sektörle alakalı çalışmalarını paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Bölgesel Kalkınma kapsamında ilçelerin de önemli potansiyele sahip olduğunu belirtti. 

Alacakaya İlçesi ile ilgili çalışmalarını paylaşan Başkan Çoban; İlçenin sahip olduğu zenginliklerin değerlendirilmesi halinde kalkınmada öncelikli bölgelerden biri olduğuna dikkat çekti. Guleman adıyla bilinen Alacakaya İlçesinin tarihsel bir misyona da sahip olduğunu söyleyerek 4 Murat Hanının turizme kazandırılması gerektiğine de dikkat çekti.

Dünyanın önemli merkez ve mekanlarında vişne adıyla bilinen mermerin Alacakaya topraklarında çıkıp en önemli ekonomik zenginliğimiz olduğunu belirten Başkan Çoban sadece mermer değil bir çok zenginliğin Alacakaya topraklarında olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Her ilçemiz farklı bir zenginliğe sahip ancak Alacakaya bambaşka zenginlikleri bağrında barındırıyor. Tarım ve hayvancılıktan tutun da mermer yataklarından dolayı ağır sanayi için de büyük bir kalkınmaya vesile olacak bir ilçemizdir Alacakaya. Günümüz için çok büyük önemlere haiz olan Alacakaya İlçemiz tarihsel bir misyona da sahip olmakla beraber Artuklulardan bu tarafa bir çok medeniyetlere de beşiklik etmiştir.

Dolayısıyla Alacakaya İlçemiz üstlendiği misyon gereği İpek yolu üzerindeki önemli noktalardan biridir. Başta Çin olmak üzere bir çok ülkeye gönderilen Mermerlerin yeni bir planlama ve değerlendirmeyle şehirde hem ağır sanayi için bir atılım olacaktır hem de şehrin kalkınmasında ekonomik açıdan büyük bir rol oynayacaktır. 

Yaptıkları çalışmaların başucu kitabı niteliğinde olduğunu hatırlatan başkan bu her hafta bir çalışmayı ilgili ve yetkililerle de paylaşıp şehir üzerinde yaptırım gücü olanların dikkate almaları gerektiğini ifade ediyoruz. HAZARSAM olarak adeta bir THİNK-TANK (Düşünce Kuruluşu) olarak çalıştıklarını ifade eden Çoban dikkat ederseniz her hafta bir dosya ile şehrin kalkınması ve 2023 Türkiye 2034 Elazığ yoluna katkı sunmak adına Herşey Elazığ için diyerek çalışıp koşturuyoruz. Bu bağlamda bu hafta da Alacakaya İlçemizi konu edindik. Alacakaya’nın fırsatlarını, risklerini ve değerlendirilmesi gerekenleri bu dosyada hazır hale getirip taraflarına da yaacağımız ziyarekle takdim edeceğiz."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fırat EDAŞ kız çocuklarının geleceğini aydınlatıyor

Fırat EDAŞ kız çocuklarının geleceğini aydınlatıyor

28-03-2024 - GÜNCEL

Başkan Şerifoğulları Belediye Girişine Asılan Afişe İlişkin Konuştu

Başkan Şerifoğulları Belediye Girişine Asılan Afişe İlişkin Konuştu

22-03-2024 - GÜNCEL