Pazar Fiyatlarında Son Durum

Ülkemizde her alan da artan fiyatlara rağmen Elazığı’da bulunan birçok semt pazarında fiyatlar hızla düşmeye devam ediyor. Yaz ayalarının gelmesiyle birlikte tezgahlar da yerini alan çeşit çeşit meyveler uygun bir şekilde satılmaya başladı.

GÜNCEL - 17-05-2023 14:08

Pazar Fiyatlarında Son Durum

“YENİ MAHSULLER GELDİKÇE FİYATLAR DÜŞECEK”

30 yıldır pazarcılıkla uğraşan Murat bey :” şu an meyve fiyatları başta olmak üzere Pazar fiyatları gayet uygun. Vatandaşların alamayacağı fiyatlara sahip değil, ortalama bir ailenin pazara alışverişini rahatlıkla yapabilir. Fiyatlar böyle düşmeye devam edecek seçiminde bu düşün fiyatlarda etkisi var. Yeni mahsuller geldikçe fiyatlar düşecek biliyorsunuz ki her meyve de sebze de zamanın da daha uygundur” dedi

“FİYATLARIN NE KADAR DÜŞÜK OLDUĞUNU EN ÇOK KOMŞU İLLERDEN GELEN VATANDAŞLARIMIZ FARK EDİYOR”

Siyami aydın 90 yılından bu yana semt pazarlarında esnaflık yapan Siyami Aydın:” geçen aylarda zirve fiyatlar gören 25 liraya kadar yükselen patates ve soğan piyasası neredeyse yarı fiyatına düştü. 25 lira olan soğan bugün 7.50 lira olarak tezgahlar da yer alıyor. Patateste de duruma aynı kalite olarak 3 sınıfa ayırsak da genelinin fiyatları uygun bir şekilde devam ediyor. 1.kalite olan patates kızartma yapmada kullanılıyor. 2. Kalite patates haşlama da kullanılıyor. 3. Kalite patates ise yine haşlama ve daha çok yemeklik olarak kullanılıyor. Bizim sınıflara ayırma sebebimizin temel amacı patateslerin boyutundan kaynaklı yoksa hepsi aynı tohumdan mahsul ediliyor. Hepsi aynı kalitede, sadece boyutları farklı. Soğan da durumlar aynı yine boyut farkıyla fiyat farkı oluyor. Fiyatlar düşmeye devam edecek çünkü; yaz aylarına girdikçe hasatlar aratacak bu da fazla malın oluşmasına neden olduğu için fiyatlar da otomatik olarak düşecek. Ürünlerimizi Adana’dan getiriyoruz uzun bir sürede öyle devam edecek, soğanı ise Hatay’dan getiriyoruz orada henüz patates satışı başlamadı ilerleyen zamanlar da bu durum değişecek.

Fiyatların ne kadar düşük olduğunu en çok komşu illerden gelen vatandaşlarımız fark ediyor. Özellikle çarşamba günü kurmuş olduğumuz pazara Tunceli’den hanımlar bu durumdan çok şikayetçi semt pazarları başta büyük marketler olmak üzere çoğu yerden çok daha uygun. Özellikle rayiç günlerinde pazar fiyatları daha da uygun oluyor, sebze ve meyvenin genelinde bir düşme oluyor. Rayiç dediğimiz durum; direkt üreticiden alınan mallar hale gelir hem sebze ve meyvenin fazla olması hem de yoğunluğun olması fiyatlara yansıyor. Rayiç günleri ise haftanın 3 günü olarak gerçekleşiyor. Patates soğan rayiç durumundan da etkilenmiyor şuan haftanın her günü uygun.” dedi

“PAZAR FİYATLARI NORMAL İLERLİYOR DOMATES DIŞIN DA DİĞER ÜRÜNLERİN ÇOĞUNDA FİYATTA DÜŞMELER MEVCUT”

Cuma çakmak 23 senedir pazarcılık mesleğiyle uğraşırken aynı zaman da bir kurumunun özel güvenlik memurluğunu yapmakta. Ek iş olarak pazarcılık yapan Çakmak:” her hafta pazarda olamıyorum mesai saatlerime göre değişiyor. Babamla birlikte çalışmaktayım. Pazar fiyatları normal ilerliyor domates dışın da diğer ürünlerin çoğunda fiyatta düşmeler mevcut. 15 güne kadar fiyatlar hızla düşmeye devam edecek” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÜYAP 2024'te Arslanlı Alçı Rüzgarı

TÜYAP 2024'te Arslanlı Alçı Rüzgarı

23-04-2024 - GÜNCEL

Meteorolojiden Elazığ’a Sıcaklık Uyarısı

Meteorolojiden Elazığ’a Sıcaklık Uyarısı

23-04-2024 - GÜNCEL

Vekil Keleş Güneykent Mahallemizde İhdas Edilen 6. Noterin Açılması ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Vekil Keleş Güneykent Mahallemizde İhdas Edilen 6. Noterin Açılması ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

22-04-2024 - GÜNCEL

Başkan Gürtürk: “FHGC 36 Yaşında”

Başkan Gürtürk: “FHGC 36 Yaşında”

21-04-2024 - GÜNCEL

Başkan Alan: ‘Başkan Şerifoğulları ikinci dönemde de birçok önemli projeyi hayata geçirecektir’

Başkan Alan: ‘Başkan Şerifoğulları ikinci dönemde de birçok önemli projeyi hayata geçirecektir’

19-04-2024 - GÜNCEL