Milletvekili Erol, İçişleri Bakanı Soylu’ya Suriye’de Yapılan Konutları ve Görevden Alınan Göç İdaresi Müdürü’nü Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi. Erol, Bakan Soylu’ya Suriye’nin İdlib kentinde yapılan konutları ve görevden alınan Elazığ Göç İdaresi Müdürü’nü sordu.

SİYASET - 13-09-2022 12:29

Milletvekili Erol, İçişleri Bakanı Soylu’ya Suriye’de Yapılan Konutları ve Görevden Alınan Göç İdaresi Müdürü’nü Sordu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye ve Elazığ kamuoyunda geniş yer bulan önemli konuların aydınlatılması için ilgili bakanlıklara verdiği soru önergelerine devam ediyor. Bu kapsamda Erol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yayınlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi. 
Erol, Bakan Soylu’ya Suriye’nin İdlib kentinde inşa edilen konutlarla ilgili kamuoyunun merak ettiği tüm soruları iletirken aynı zamanda geçtiğimiz günlerde görevden alınan ve Elazığ kamuoyunda yankı uyandıran İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz’un, görevden alınma gerekçesini de sordu.
Erol’un Bakan Soylu’ya ilettiği sorular şu şekilde:
1) Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye'nin İdlib kentinde Suriyeli sivillere yönelik yapılması planlanan kaç adet konut vardır, şu ana kadar kaç adet konut bitirilmiştir? 
2) Suriye'de İdlib bölgesi dışında konut projesi var mıdır, varsa hangi bölgelerde konut yapılmaktadır? 
3) Suriye'de yapılan ve yapılacak olan konut projelerinde AFAD dışında başka bir kurum, vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşu var mıdır, varsa hangi dernek ve vakıflardır? 
4) Suriye'de inşa edilen konutlara Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen kaç kişi yerleştirilmiştir? 
5) Suriye'de bugüne kadar inşa edilen konutlar ve altyapı projeleri için AFAD bütçesinden ne kadar harcamıştır?
GÖREVDEN ALINMA GEREKÇESİ NEDİR?
Milletvekili Erol, Bakan Soylu’ya Suriye’de inşa edilen konutların yanı sıra Elazığ’da “Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık vermeyi kabul etmediği” gerekçesiyle görevden alındığı iddia edilen İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuzu da sordu. Erol ilgili soruda şu ifadelere yer verdi:
“Elazığ İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz'un Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesinin kanuna ve yönetmeliklere aykırı bulduğu için görevden alındığı yerel ve ulusal basın mecralarında dile getirilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Elazığ İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz'un görevden alınma gerekçesi nedir?”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Muhtar Taner Er: Bir Dönem Daha Desteklerinizi Bekliyorum

Muhtar Taner Er: Bir Dönem Daha Desteklerinizi Bekliyorum

19-03-2024 - SİYASET

TRT Haber’den CHP ve Gürsel Erol Hakkında Dikkat Çeken Analiz

TRT Haber’den CHP ve Gürsel Erol Hakkında Dikkat Çeken Analiz

18-03-2024 - SİYASET