Milletvekili Erol: “Bu bölgenin de Türkiye'nin de geleceği tarımdır”

Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol şeker fabrikası tarafından düzenlenen 2022-2023 yılı pancar alım kampanyası programına katıldı.

SİYASET - 16-09-2022 13:40

Milletvekili Erol: “Bu bölgenin de Türkiye'nin de geleceği tarımdır”

Türkşeker bünyesinde 1956 yılında kurulan Elazığ Şeker Fabrikası, 67'nci pancar alım ve işleme kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında fabrikada açılış programı düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, açılışta yaptığı konuşmada: "Şeker Fabrikaları Cumhuriyetimizin milli değere, milli tarıma değer verdiğinin en somut örneklerindendir" dedi.

“Buranın özelleştirme kapsamından çıkarılması olumlu bir adım. Bayraklardaki 'Üretimde Milli Değer' yazısı cumhuriyetimizin milli değere, milli tarıma değer verdiğinin en somut örneklerindendir.
Onun içindir ki özelleştirilmeden çıkarılması ve yine kamu tarafından çalıştırılıyor olabilmesi Elazığ için ve devletimiz için de önemli bir şanstır. Ayrıca bunu ifade etmek isterim ki burada çalışan işçilerimizin kadroya alınması ile ilgilide Genel Müdür Yardımcımız bilgi verdiler. Yalnız Şeker Fabrikaları için değil kamuda çalışan tüm personelin özlük haklarının verilmesi ve bu çalışanlarımıza kadro verilmesi ile ilgili konu Meclis Genel Kurulu’na geldiğinde ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili olarak buna destek vereceğim.

Kamuda 'sözleşmeli, geçici personel' olmaması içinde mücadele edeceğiz çünkü siz emekçisiniz. Emekçi geleceğinden kaygı duymamalı, emekçi çocukların riskinden ve nafakasından kaygı duymamalı. Devletin içindeki bir kamu kurumunda ayrı bir çalışma statüsü, bir diğer kurumda ayrı bir çalışma statüsü olmamalıdır.

Ayrıca burada tarımı desteklemek çok önemli. Benden önceki konuşmacılar da ifade ettiler. Hem pandemi sürecinde hem de Ukrayna - Rusya savaşı sürecinde gördük ki üretim, tarım önemli. Bunlara destek vermek lazım. Tarımı desteklerken tabi ki çiftçilerimizi de desteklemek lazım. Sayın Valim ayak üstü sohbetlerimde şunu öğrendim pancar fiyatının artışı 2021- 2022 yılını kıyasladığımızda 3 katı, ama şeker olarak satıldığı zaman 5 katı olurken elektrik, gübre, işçilik gibi maliyetler 6 katı artmış. Bunun dengelenmesi lazım. Üretime , çiftçiye destek verirken devletin kendi edineceği vergilerden, kendi alacağı kazançlardan vazgeçmesi lazım. Çiftçiyi ve üreticiyi desteklemesi lazım.

Bu bölgenin de, Türkiye'nin de geleceği tarım. Eğer milli değerlerimize sahip çıkacaksak önce tarımı geliştirmemiz lazım. Devletin tarım ürünlerini ve çiftçiye destek vermesi lazım. Hayırlı bir kampanya diliyorum, hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Hepinize en içten dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Muhtar Taner Er: Bir Dönem Daha Desteklerinizi Bekliyorum

Muhtar Taner Er: Bir Dönem Daha Desteklerinizi Bekliyorum

19-03-2024 - SİYASET

TRT Haber’den CHP ve Gürsel Erol Hakkında Dikkat Çeken Analiz

TRT Haber’den CHP ve Gürsel Erol Hakkında Dikkat Çeken Analiz

18-03-2024 - SİYASET