Mega Projelerin Peşindeyiz

GÜNCEL - 16-09-2022 16:12

Mega Projelerin Peşindeyiz

Literatür incelendiğinde bizi destekleyecek olan, farklı yollardan gidilse de tek bir adreste birleşilen bir konu var ki o da bir kentin kendini aşıp istediği noktaya ulaşabilmesi için ortada ana bir argümanın bulunması gerekliliğidir.

Binlerce yıllık geçmişe sahip aziz şehrimize baktığımızda tarih boyunca önemli bir kent olarak görülmüş ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Yakın geçmişte de çevremizdeki birçok ilden her anlamda daha ilerideyken son yıllarda kısmen geri kaldığımızı rahatlıkla görebiliyoruz.

Bunun halk arasında temel nedeni siyaset ve siyasiler olarak görülse de (elbette ki haklılık payı var) tarih boyunca başka kentlerde de bu tarz iniş çıkış dönemleri yaşandığını biliyoruz.

Bizler de gzt Gündem olarak bu sorunların temel nedenlerini araştırmak ve şehrimizi ihtiyacı olan mega projelere kavuşturmak adına kalemlerimizin uçlarını biliyoruz.

Her konuda ciddi bir potansiyele sahip Elazığ’da yakın gelecekte bir karar verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Elazığ tarım, sanayi, turizm, madencilik veya lojistik gibi alanlardan hangisinde bir mega projeye kavuşursa kavuşsun bu şehrimiz için bir milat olacak ve Elazığ hakettiği değere kavuşacaktır düşüncesine sahibiz.

Bir kentin kendini aşması için kuralları bozacak, istatistikleri çökertecek, kaynakları zorlayacak bir yatırıma kavuşması gerçeği apaçık ortadayken birilerinin “bu olmaz, bu tutmaz, önce yanlışları düzeltin,  buna kaynak yetmez” gibi umut kırıcı söylemlerini de üzülerek takip ediyoruz

Bundan sonraki süreçte üzülmekle kalmayacağımızı, mega projeleri ortaya çıkarıp hayata geçirmek için çabalayanların yanında cesurca duracağımızı ve buna engel olanların karşısına dikileceğimizi açıkça beyan ediyoruz.

Bu konuda bizimle aynı fikirde olanlarla istişare etmeye açık olduğumuzu, aksini düşünenlerle fikir alışverisinde bulanacağımı da açıkça söylüyoruz.

Bu konudaki tartışma, istişare ve fikir alışverişi sonucunda elde edeceğimiz sonuçları ve bilgi notlarını da sizinle paylaşacağımızı bilmenizi istiyoruz.

O halde bir sonraki sayımızda görüşmek üzere şimdilik hoşça kalın.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Alan, Palu ve Kovancılar Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

Başkan Alan, Palu ve Kovancılar Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

17-04-2024 - GÜNCEL

Malatya'da Deprem

Malatya'da Deprem

17-04-2024 - GÜNCEL

Prof. Dr. Yasemin Açık ‘Kadın Kurucular 100’  Listesinde 9. Sıraya Yükseldi

Prof. Dr. Yasemin Açık ‘Kadın Kurucular 100’ Listesinde 9. Sıraya Yükseldi

17-04-2024 - GÜNCEL

İl Genel Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Başladı

İl Genel Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Başladı

16-04-2024 - GÜNCEL

Başkan Şerifoğulları, Belediye Personeli İle Bayramlaştı

Başkan Şerifoğulları, Belediye Personeli İle Bayramlaştı

15-04-2024 - GÜNCEL