Başkan Yegül: 'Köprümüz hüzünlü hikayelerin sonu olacak'

Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, birçok üzücü olayın yaşandığı ve günümüzde hem vatandaşların hem de çiftçilerin büyük bir zorluk yaşamasına neden olan Dipni Çayı'nın yapılan köprüyle birlikte artık sadece doğal güzelliğyle anılacağını söyledi. Ayrıca bu köprü sayesinde çiftçiler artık arazilerini ekerken hiçbir zorluk yaşamayacak.

GÜNCEL - 25-09-2022 17:06

Başkan Yegül: 'Köprümüz hüzünlü hikayelerin sonu olacak'

Doğal güzelliği ve bölgenin önemli su kaynaklarından biri olmasının yanı sıra birçok hüzünlü hikayeyle de anılan Dipni Çayı, yapılan köprüyle birlikte artık sadece güzelliğyle adından söz ettirecek.

Geçmiş yıllarda birçok üzücü hikayeyle birlikte anılıyordu Dipni Çayı... Bunlardan biri de 1998 yılında hain terör örgütü PKK'lı terörislerin yakalanması için yapılan operasyonda 7 askerimizin çay sularına kapılması sonucunda 4 şehit askerimizi şehit verdiğimiz o acı olay...

Dipni Çayı, aynı zamanda azgın suları aşarak karşıdan karşıya geçerken hayatlarını kaybeden vatandaşların hikayeleriyle de birlikte anılıyor.

Yine bölge halkının tarım ve hayvancılık yaparken karşılaştığı en büyük zorluk da bu çayın azgın sularıydı.

İşte bütün bu olumsuzluklarla anılan Dipni Çayı artık sadece doğal güzelliği ve bölgenin en önemli su kaynağı olma özellikleriyle anılacak. Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül'ün yoğun çaba ve gayretleri sonucunda çay üzerinde yapılan köprü tüm olumsuzluklara derman olacak.

"DİPNİ ÇAYI ARTIK GÜZELLİKLERİYLE ANILACAK"

Yapılan Köprü ile ilgili açıklamalarda bulunan Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, köprünün yapılmasının büyük bir zaruret haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Montajını tamamladığımız köprü, bölgemiz için stratejik öneme sahip bir köprü olarak hizmete açıldı. 1998 yılında PKK’ya karşı yapılan Murat Operasyonu kapsamında suyun karşı tarafına geçerken suya kapılan 7 Askerimizin Çay sularına kapılması sonucunda 4 Askerimizi şehit verdiğimiz o acı olay... Geçmişte bu ve bunun gibi birçok acı olaya sahne olan Dipni Çayı üzerine yaptığımız köprümüz ile birlikte artık çayımız sadece doğal güzelliği ve bölgenin önemli su kaynağı olma özellikleriyle anılacak. Aynı zamanda suyun bir tarafında bulunan mahallemizde yaklaşık 3 bin dönüm tarım arazisi bahar aylarında karların da erimesiyle birlikte coşan çay sularının aşılamaması nedeniyle ekilemiyor ve gübrelenemiyordu. Köprümüzün yapılması bu nedenlerden dolayı büyük bir zaruret haline gelmişti. Köprümüzün ihalesi bu kapsamda yapıldı ve montajı da yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. İnşallah bu köprü ile artık can ve mal kaybının önüne geçmiş olacağız. Köprümüzün beldemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileyerek yapımında emeği geçen herkese şahsım ve beldem adına teşekkür ediyorum."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Alan, Palu ve Kovancılar Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

Başkan Alan, Palu ve Kovancılar Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

17-04-2024 - GÜNCEL

Malatya'da Deprem

Malatya'da Deprem

17-04-2024 - GÜNCEL

Prof. Dr. Yasemin Açık ‘Kadın Kurucular 100’  Listesinde 9. Sıraya Yükseldi

Prof. Dr. Yasemin Açık ‘Kadın Kurucular 100’ Listesinde 9. Sıraya Yükseldi

17-04-2024 - GÜNCEL

İl Genel Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Başladı

İl Genel Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Başladı

16-04-2024 - GÜNCEL

Başkan Şerifoğulları, Belediye Personeli İle Bayramlaştı

Başkan Şerifoğulları, Belediye Personeli İle Bayramlaştı

15-04-2024 - GÜNCEL