Başkan Tınarlı'dan 'Site Yönetimi' Uyarısı

GÜNCEL - 08-09-2022 14:06

Başkan Tınarlı'dan 'Site Yönetimi' Uyarısı

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Elazığ İl Başkanı Ümit Tınarlı, yaptığı açıklamada, site yönetimi konusunda sıkıntı yaşanmaması adına tercih yapılırken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Başkan Tınarlı açıklamasında: “Son zamanlarda Emlak Yönetim’in  bıraktığı yerlerde yerel yönetim firmaları yönetimi almaya başlamıştır. Fakat şöyle bir sıkıntı oluyor genelde; Emlak Yönetim bina sakinlerine devir ediyorlar bina sakinleri de  konuya çok vakıf olmadıklarından devrini alıyorlar. Sorunlarda bundan sonra başlıyor. Ödenmeyen faturalar sonradan çıkıyor, demirbaş alımları ortada yok, çalışan personel tazminatları toplanmasına rağmen sonradan bina sakinlerine ödetilmek isteniyor. 
En son aldığımız Abdullahpaşa TOKİ 1. Etap 1. ve 2. kısımda vatandaş doğalgaz mağduriyeti yaşıyor. 1. Kısımda şuan doğalgazlar kapatılmış, 41.490 borcu var ve güvence bedelleri kesilmiş. 2. Kısım 20.060 TL ve oranın da güvence bedelleri kesilmiş doğalgazlar kapalı.
Hesapları incelediğimizde Emlak Yönetim ile iletişime geçtiğimizde vatandaş teslim almış imzaları var bizi bu saatten sonrası ilgilendirmez cevaplarını alıyoruz.
Vatandaşı bu konuda özellikle uyarıyoruz. Yönetim devrini almadan Elazığ’daki profesyonel şirketlerden destek almalarını öneriyoruz. Bu konuda biz ve eminim ki diğer profesyonel şirketler de devir konusunda ücretsiz danışmanlık yapacaklarıdır. Fakat danışmanlık yapacak olan yönetim firmalarını da vatandaşın iyi seçmesi lazım. Konuya vakıf kanunları bilen firmalardan destek almalarını öneriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fırat EDAŞ kız çocuklarının geleceğini aydınlatıyor

Fırat EDAŞ kız çocuklarının geleceğini aydınlatıyor

28-03-2024 - GÜNCEL

Başkan Şerifoğulları Belediye Girişine Asılan Afişe İlişkin Konuştu

Başkan Şerifoğulları Belediye Girişine Asılan Afişe İlişkin Konuştu

22-03-2024 - GÜNCEL