Malatya – Hekimhan Karayolu’nun açılış kurdelesinin kesimine, Ulaştırma Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir URAOĞLU, ZİVER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel DEMİRCİ ve KOLİN Holding temsilcisi katıldı. Malatya – Hekimhan Karayolu’nun, 55 Km’si ZİVER İnşaat, 50 Km’si ise KOLİN inşaat tarafından inşâ edildi.

 

Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan 104,3 kilometre uzunluğunda olan Malatya – Hekimhan Karayolu, bölge halkı ve vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı. Malatya – Hekimhan Karayolu’nun bünyesinde, 2×2 şeritli, bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı bölünmüş yol, toplam 6 bin 163 metre uzunluğunda 8 adet tünel ve 2 bin 398 metre uzunluğunda 14 adet köprü yer alıyor.

Ulaşım kalitesini üst seviyeye çıkaran ve seyahat süresini 35 dakika kısaltarak yüksek güvenlik ve konfor sunan Malatya– Hekimhan Karayolu güzergâhı üzerinde, ZİVER İnşaat tarafından 6 Şubat 2021 Tarihi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Tohma Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirilmişti. Tohma Köprüsü ise ‘İtme sürme yöntemi' ile 517,5 metre uzunluğunda inşa edilip, bu güzergâh üzerinde yer almaktadır.

Konuya İlişkin değerlendirmelerde bulunan ZİVER Holding Yönetim Kurulu Başkanı, İş İnsanı Veysel DEMİRCİ, ‘’Bu büyük eserlerin ülkemize kazandırılması noktasında büyük çabaları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’na, AK Parti Malatya Milletvekillerine, AK Parti Elazığ Milletvekillerine, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir URALOĞLU’na, bu projenin inşâsında ZİVER Holding bünyesindeki mühendislerimize, emekçi kardeşlerimize, Karayolları 8. Bölge’nin tüm ekiplerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Malatya– Hekimhan Karayolu’nun bölge halkına hayırlı olmasını temenni ederim.’’ dedi.