YURTBAŞI’NA MİLLET BAHÇESİ

Bir belde olarak son yıllarda adeta çehresi değişen Yurtbaşı’nda asfaltsız yol, kilitli  parkenin ulaşmadığı ev kalmazken aynı zamanda beldeye önemli bir belediye binası kazandırılmış durumda. Yapılan çalışmalar ve gelecekte yapılacak projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yasin Yılmaz ise seçim döneminde söz verdiği tüm projelerin hayata geçirildiğini vurgulayarak beldeye bir millet bahçesi kazandırmak için çalışmalara başladıklarının müjdesini verdi. İşte Başkan Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“HİZMET BİNASI SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Yurtbaşı Belediye Başkanı adaylığım döneminde projelerimiz arasında beldemize 2 bin metrekarelik bir hizmet binası sözü bulunmaktaydı. Bu projeyi dile getirdiğimizde Yurtbaşı‘na böyle bir binanın yapılacağına inanmamışlardı.  Allah’a çok şükür 2020 yılında ihalesini yapıp inşaat çalışmalarına başladık ve 2022 yılında hizmet binamız faaliyete girdi. Böyle güzel ve büyük bir hizmeti Rabbim bize nasip etti. Binamız açıldı ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.”

“BELDEMİZE MODERN BİR YOL KAZANDIRDIK”

“Vaatlerimiz arasında Organize Sanayi Bölgesinden beldemize kadar olan yolu genişletip 5 km uzunluğunda daha modern bir yol yapma sözümüz vardı. Bu sözümüzü de yerine getirdik. Yol yapım çalışmalarını da tamamlayarak beldemize olan ulaşımı çok daha konforlu ve modern bir hale getiren yolumuzu vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.”

“ALTYAPI SORUNLARI BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜLDÜ”

Yurtbaşı’nda özelikle sağlıklı  suya ulaşma konusunda sıkıntılarımız vardı. Biz sadece üstyapıyı değil altyapıyı da beldemiz halkına yakışır ve sağlıklı bir hale getirmek için bir gayret ortaya koyduk. Çok şükür bu çabamız da sonuçlandı. Beldemizde içme suyu, kanalizasyon hattı gibi alt yapı hizmetlerimizin  şuan % 80’lik büyük bir bölümünü bitirdik. Eski sağlıksız borularımızı komple değiştirerek sağlıklı bir şebeke suyuna beldemizi kavuşturduk.”

“SPOR SAHASI 3 BELDEYE HİZMET VERECEK”

Gençlerimize futbol sahaları sözümüz vardı. Şeker fabrikasının karşı tarafına bir amatör saha kazandırdık. Sadece tribünü kaldı. Onun içinde spor bakanımızdan sözünü aldık. İnşallah onu da en kısa zamanda beldemize kazandıracağız. Bu sahamız sadece beldemize değil, Akçakiraz, Yazıkonak ve Mollakendi beldesinde yaşayan gençlerimize de hizmet edecek. Bunun yanı sıra beldemize iki adet de semt sahası kazandırdık. 

“HER SOKAĞA HER EVE KİLİTLİ PARKE"

Beldemizde yapılaşma çok dağınık olmasına rağmen her sokağımıza kilitli parke döşedik.  İsteyen vatandaşlarımıza kilitli parke de veriyoruz.  Her bir evimize kilitli parke hizmeti götürmek neredeyse 50 bin TL’ye mal oluyor. Kolay bir şey değil. Genellikle insanlar tarlalarında, bahçelerinin içinde ev yapmış. O vatandaşlarımızı yazın tozdan, kışın ise çamurdan kurtarmak için ayrım yapmadan herkese hizmet götürdük. Büyük bir belde ve 6 tane mezramız var. Buna rağmen yollarımızın asfaltlamasını ve kilitli parke ile döşemesini % 80 oranında bitirdik.”

EV YAPMAK İSTEYENE DESTEK 

“Yine sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşımıza birçok destek sağlıyoruz. Bunlardan en önemlisi ise ev yapmak isteyen hemşehrilerimize sağladığımız desteklerdir. Evini yapmak isteyenlere ücretsiz bir şekilde destek oluyoruz. 200’den fazla kişiye demir, tuğla desteği verdik. Evlerin temelini de ücretsiz olarak belediyemize ait iş makinelerimiz ile kazdık. Bu destekleri sürdürmeye devam edeceğiz.”

“ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK”

Başkanlığım döneminde araç filomuzu ciddi bir şekilde güçlendirdik. 2 tane belediye otobüsü, 3 tane 30 kişilik midibüs, 2 tane traktör, çöp kamyonu, kepçe ve makam aracı başta olmak üzere 12 adet aracı beldemize kazandırdık. Makam aracını alırken gündem olmuştu. 600 bin TL’ye aldığımız araç şuan 2 milyon liradan satılıyor. Bazen bilseydim kendime alırdım diyorum. İkinci el bir araç almıştım. İsteseydim sıfır da alabilirdim. Ama ikinci el işimizi gördüğü için gerek duymadım.”

“ARSA YATIRIMI HİZMETE DÖNÜŞECEK”

Allah devletimize zeval vermesin. Dönümünü 10 bin liradan şeker fabrikasından 25 dönüm arazi aldık. Şuan dönümü 1 milyon liradan satılıyor. Bu arazinin bir kısmını spor sahası olarak kullandık. Bir kısmını Şehit Polis  Coşkun Göl Ortaokulu yapımı için  tahsis ettik. 10 dönümden fazla bir arazimiz kaldı. Allah nasip ederse oraya da millet bahçesi yapmayı düşünüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’den yapım için destek isteyeceğiz. Gerekli desteği aldıktan sonra millet bahçesini halkımızın hizmetine sunarsak vatandaşlarımıza söz verip de yerine getirmediğimiz hiç bir vaadimiz kalmamış olacak. 

“ARAÇ GARAJIMIZ YENİLENDİ”

Bahsettiğim gibi gerçekten çok önemli ve güzel bir beldede hizmet yapıyoruz. Bu doğrultuda hem altyapı hem de üstyapı anlamında beldemize yakışacak hizmetleri kazandırmanın gayretini ortaya koyuyoruz. Beledimize yakışmayan bir araç garajımız vardı. Kendi öz kaynaklarımızla yeni ve modern bir araç garajını da beldemize kazandırdık.”

“YARIŞLAR HAFTADA 2 GÜN” 

Hipodromun Yurtbaşı’nda olması beldemiz için büyük bir avantaj. Önemli bir gelir kaynağı sağlıyor. 6 ay yarış var altı ay yok. Her çarşamba at yarışları beldemizde yapılıyor. Ağustos ayından sonra pazartesi ve çarşamba olmak üzere yarışlar haftada 2 gün olarak düzenlenecek. Kasım sonuna kadar da yarışlar devam edecek. Yarışlar, belde esnafımız için de çok önemli bir gelir kaynağına dönüşüyor. 

“MODERN IŞIKLANDIRMA ÇALIŞMASI”

Beldemize modern bir ışıklandırma kazandırmak istiyorum. Ankara’nın Mamak ilçesinde gördüğüm bir cadde ışıklandırmasını çok beğenmiştim. O ışıklandırmayı beldemizin girişinden çıkışına kadar yapmayı planlıyorum. Elazığ Belediyemiz tarafından Şehit Korg. Hulusi Sayın Caddesinde yapılan ışıklandırmaya benziyor diyebiliriz ama bizimkisi daha farklı olacak.”

“BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Hizmetlerimizi yaparken Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ne zaman işimiz düşse sağ olsun her zaman bize destek olmuştur. Kendisini çok seviyoruz. Beldemizdeki ana caddenin asfaltının  yapımında araçlar olsun, asfalt malzemeleri olsun bize ücretsiz olarak destek verdi. Bu doğrultuda kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.”