Türkiye’de mevcut iki ittifaka da mesafeli olarak yaklaşan Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, özellikle son olağan kongresinden sonra güçlendirdiği karolarıyla hem Türkiye genelinde hem de Elazığ’da vatandaşların ciddi bir şekilde teveccühünü kazanmış durumda. Özellikle Elazığ’daki mevcut sorunların dile getirilmesinde aktif bir rol oynayan il teşkilatı genel merkezde de önemli bir temsil gücüne kavuşmuş durumda.

KONGRE SONRASI YRP

Yeniden Refah Partisi, gerçekleştirilen olağan kongre sonrası Türkiye’ye önemli mesajlar verdi. Ankara Arena’nın tıklım tıklım dolması hatta dışarı taşması, teşkilatların 81 ilden otobüslerle ve büyük bir heyecanla Ankara’ya akması, oluşturulan kadrolar, ben buradayım diye bağıran liyakat, konuşulan sorunlar, ortaya konan çözümler kamuoyuna adeta Ak Parti’nin ilk günlerini hatırlattı.

YRP MKYK’DA 5 ELAZIĞLI İSİM

Merhum Erbakan’ın “Hünkar Mahfili” olarak nitelediği Elazığ’da son olağan kongre sonucunda 5 Elazığlı isim MKYK üyesi olarak yer aldı. Bu isimler: Mehmet GÜL, Nurettin GÜL, Mesut YILMAZ, Av. İbrahim GÖK, Mehmet TAN şeklinde oluşmuştu.

HEMŞEHRİMİZ NUREDDİN GÜL'E ÖNEMLİ GÖREV

Yeniden Refah Partisi’nde Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın talimatıyla geçtiğimiz haftalarda Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi kurulmuştu. Ülke sathındaki tüm seçim çalışmalarının ana koordinasyon merkezi olarak çalışacak olan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin başkanlığına Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan tarafından hemşehrimiz, iş insanı Nureddin Gül atandı.

ANKARA İL BAŞKANLIĞINA ELAZIĞLI İSİM

Geçtiğimiz günlerde YRP’de önemli bir gelişme daha yaşandı. Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanlığına Elazığlı hemşehrimiz Mustafa Yanılmaz atandı. Atama, partinin sosyal medya hesabından şu cümlelerle duyuruldu: "Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan tarafından Ankara İl Başkanlığımıza Mustafa Yanılmaz Bey görevlendirildi. İsmail Baykal başkanımıza teşekkür ediyoruz."

6. BÖLGE TOPLANTISI ELAZIĞ’DA

Bölgesel teşkilat toplantılarını sürdüren YRP, 6. Bölge toplantısını da Elazığ’da yaptı. Toplantıya; Elazığ, Malatya, Tunceli, Diyarbakır, Bingöl illeri yoğun katılım sağladı. Bu sayede Elazığ Hünkar Mahfili olduğunu bir kez daha doğrulamış oldu.

GELELİM NETİCEYE

Önemli bir yol ayrımında görülen YRP ile ilgili önemli görülen durumları ve altının çizilmesi gereken doğruları hassasiyetle yukarıda belirtmiş olduk. Ancak tüm bu gelişmelerin yanında hem Fatih Erbakan’ın hem de Yeniden Refah Partisi’nin önemli bir yol ayrımında olduğu da bir gerçek. Yüzde 1 oyun bile çok büyük önem taşıdığı ve hem YRP hem de Ak Parti perspektifinden bakılınca Millet İttifakı’nın özellikle Milli meseleler, LGBT ve HDP ile yakınlaşma konularında yürüdüğü yol tabanın bir kısmı istemese de partiyi Cumhur İttifakı’na dahil olmaya zorluyor. Bunun en büyük gerekçesi ise bu seçimde tarafsız kalmanın bile bir taraf seçme durumu olduğu gerçeğidir.

TEK ÇIKIŞ YOLU

Buradaki tek çıkış yolu ise geçtiğimiz günlerde Erbakan’ın yaptığı açıklamada saklı. Ak Parti’nin Erbakan’ın sunmuş olduğu mevcut şartları yerine getirme taahhüdü vermesi kamuoyunun da şu anda en büyük beklentisi. Halihazırda Erbakan’ın sunmuş olduğu üç vurgu olan faiz, liyakat ve aile bütünlüğünün korunması konularında zaten Ak Parti’nin ciddi adımlar atması bekleniyor. Bunların taahhüt altına alınmasıyla YRP’nin Cumhur’a katılmasının önünde hiçbir engel kalmamış olacak. YRP’nin beklediği taahhütlerin alınmasıyla tabanın da gönül rızası alınmış olacak.

GELELİM ELAZIĞ’A

Yeniden Refah Partisi’nin önemli kararlar vermenin eşiğinde olduğu bugünlerde Elazığ’da kamuoyunun yüksek beklentisinin karşılandığını söylemek kesinlikle yanlış olur. Özellikle MKYK’da yer alan 5 ismin sahaya bir türlü inememesi bunun en büyük gerekçesi. Partinin Elazığ’da ağırlığını ortaya koyması ve YRP’nin Cumhur İttifakı’na dahil olmasıyla Ak Parti’nin Elazığ listesine YRP’li bir ismi yazdırması çok uzak bir olasılık değilken, bu boşluk hiç mantıklı karşılanmıyor.

ELAZIĞ’DAN BİR KARAKUŞ GEÇTİ

Bu başlık yazılmazsa büyük bir haksızlık olurdu. Tek başına bir teşkilat gibi çalışan, birçok haksızlık ve hukuksuzluk karşısında büyük bir mücadele içerisine giren, şehrin sorunlarını ezbere bilip çözümlerini de yine ezbere sıralayan, şehri kurtaracak projeleri yeri geldiğinde en ücra köye giderek tane tane anlatan, yeri geldiğinde de şehrin tüm dinamiklerini toplayarak adeta bilimsel bir panel havasında toplantılar düzenleyen bir Av. Erhun Karakuş geçti Elazığ’dan…

MKYK ÜYELERİ TANITIM TOPLANTISI VE SONUÇ

Erhun Başkan’ın başlığından sonra daha iyi anlaşılacak ki özellikle geçtiğimiz aylarda Elazığ’da YRP’nin MKYK üyelerini tanıttığı toplantı esnasında kamuoyunda ciddi bir beklenti oluşmuştu. Bu toplantı sonucunda bu 5 isim öncülüğünde YRP’nin sahaya inmesi, Elazığ’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşması, somut projeleri ortaya koyması en büyük beklentiler arasındaydı. Özellikle Ak Parti kanadında şimdiye kadar sönük geçen seçim atmosferi YRP’de de bundan öteye gidemiyor. Vatandaşlar omuzlarına dokunacak el, çareyi fısıldayacak bir tatlı dil, sorunlarını anlatacak bir çift kulak arıyor ancak bulamıyor.

Analizi; ilerleyen günlerde hem Ak Parti hem de YRP kanadından yapılacak atakların olası olduğunu belirterek bitiriyoruz.