Elazığ’ın sevilen simalarından, genç ve başarılı iş insanı ve yatırım uzmanı Mehmet Ali Erol, yatırımcılara altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Gündem23 okurları için güncel değerlendirmelerde bulunan Erol, yatırımda en güvenli limanın atlın olduğunu vurguladı.


“HİÇBİR ŞEY ALTININ YERİNİ TUTMAZ”
Açıklamasında altının yatırımda güvenli liman olduğunu belirten Mehmet Ali Erol: “Geçmişten günümüze milletimizin altın yatırımı alışkanlığı var. O günden, bugüne kadar altın hep değerini korudu ve üstüne koyarak da gidiyor. Eskilerimiz altını hep güvenli liman olarak görmüşlerdir. Genç nesillerde fazla bir yatırım olmadığını görüyoruz zaten. Bizim 40 yıllık bir kuyum geçmişimiz var ve yatırımlarımızı hep altına yönlendiriyoruz. Farklı yatırım araçlarımız da oldu ama bizim için hiçbir şey altının yerini tutmuyor” şeklinde konuştu.


“İNSANLAR YATIRIMDA FARKLI ARAYIŞLAR İÇİNDE”
Yatırımcıların farklı arayışlar içerisinde olduğunu belirten Erol: “Malımızın altında kalması ayrı bir değer. Döviz olsun, dijital para olsun insanlar hep farklı arayışlar içinde ama biz milletimizin hep altına yatırım yapmalarını öneriyoruz. Biz isteriz ki genç nesil de yatırımlarını altına yapsın. Altından vazgeçmemeliyiz.”


GRAM ALTINDA YILSONU BEKLENTİSİ NE KADAR?
Altını olan vatandaşların, altınlarını ihtiyaçları dahilinde bozabilmelerinde bir sakınca olmadığını dile getiren Erol, “Yükseliş trendi şu an devam ediyor. Yıl sonu beklentimiz gramda 1.100 TL civarı. Lazım olduğunda bozmaya mecburuz ama uzun vadede düşündüğümüzde en karlı yatırım altındır. Ellerinden çıkarmasınlar altınlarını, bozmasınlar” dedi.


“DİJİTAL PARALARDAN UZAK DURUN”
Bitcoin hakkında da görüşlerini belirten iş insanı Mehmet Ali Erol, “Bitcoin ilk çıktığında da ben insanlara şunu söyledim; ‘Ekstra, kenarda bekleyen bir paranız varsa ufak bir meblağla alabilirsiniz.’ Ama bizim insanımız başlayınca hep devamını getiriyor. Dijital paralardan insanların uzak durması gerektiğini öneriyoruz. Bilen de bilmeyen de bu işe girdiği için zararlı çıkıyor bazı insanlarımız. Bu işleri profesyonel bir şekilde yapmak lazım. Amatörce yapılınca insanlarımız hep zarar görmüştür. Bilinçli bir şekilde yatırım yapılmalı, insanlarımız bildikleri sektörlere yatırım yapsınlar yoksa paraları heba olur” şeklinde konuştu.