Ak Parti Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın katıldığı bir televizyon programında İstanbul siyasetinin kendisine kattığı faydaları “Togg için Bakan Soylu’yu aradım, sorunlar için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile görüştüm” vurgularıyla anlatması, MHP Adayı Işıkver’in stadyumun maç oynanabilir hale gelmesi için verdiği gayreti ve diğer adayları Elazığ’ın sorunlarını televizyonda tartışmaya davet etmesi, İYİ Parti Adayı İrfan Sönmez’ın “Geçmişi” ile ilgili bir video yayınlaması ise bu duruma en iyi örnekler olarak görünüyor.

ELAZIĞ SEÇMENİNİN (ÖZELLİKLE GENÇ SEÇMENİN) BEKLENTİSİ…

41 Yıl aradan sonra Elazığ’da CHP’nin çıkardığı vekil olarak nam salan ve yaptığı siyasetle Elazığlıların gönlüne dokunmayı başaran Gürsel Erol’un bu başarısının altında hiç şüphesiz Meclis Kürsüsünde Elazığ adına yaptığı konuşmalar, kah Cumhurbaşkanını kah bakanları telefona araması ve şehrin sorunları güçlü ve gür bir sesle dile getirmesi olarak görülüyor.

İktidar olmasına rağmen geçmiş dönemde Cumhurbaşkanı ve bakanlar ile görüşemeyen iktidar vekillerinin yanında Gürsel Erol’un bu başarıyı ortaya koyması Ak Parti adına bu seçimlerde büyük bir handikap olarak görülürken bunu avantaja çevirecek bir isim de kendi iddiaları ile ortaya çıkmış durumda.

NAZIRLI: “BAKAN SOYLU’YA TOGG’U ELAZIĞ CADDELERİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ DEDİM”

Ak Parti 3. Sıra Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Togg’un Elazığ’a getirilmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyleyen Nazırlı’nın Bakan Soylu’dan aldığı cevap da bir hayli enteresan. Öyle ki Bakan Soylu “Mahmutcuğum” diye başladığı cevabını “İnşallah en kısa zamanda” diyerek bitirmiş.

ELAZIĞLI GENÇLERİN BİR TALEBİ VAR

Seçimlere az bir süre kala Elazığ Atatürk Stadyumu’nun açılışa hazır hale gelmesi için MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Semih Işıkver büyük bir gayret ortaya koydu ve bunu başardı. O halde sıra artık Ak Parti’de… Özellikle genç seçmenin siyasilerden uzun süredir bir talebi var. Stadyumun resmi açılışının büyük bir maç ile taçlandırılması. Süper Kupa Finali bu taleplerden biri olurken diğer bir talep ise Elazığspor’un büyük bir kulüple bir açılış maçı gerçekleştirmesi. Buraya güzel bir öneri de biz bırakalım o hal de açılış maçının tüm gelirleri de depremzedelere bağışlanabilir. Böyle bir talep karşılanır mı bilinmez ama iddialı açıklamaları olan Nazırlı’nın kendini ispatlaması için güzel bir fırsat olabilir.

EK NOT: MAHMUT RIDVAN NAZIRLI HAKKINDA

Mahmut Rıdvan Nazırlı, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi'nde tamamlamıştır. İktisat alanında diplomasını alan Nazırlı, daha sonra özel bir şirkette kariyerine başlamıştır. Mahmut Rıdvan Nazırlı aynı zamanda iş adamı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Geçmişte Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti İstanbul 7. Olağan kongresinde il yönetiminde yer alan isimlerden birisi olmuştur. Hem İstanbul hem de Ankara’da il başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 28. Dönem’de Ak Parti Elazığ 3. Sıra Milletvekili Adayıdır.