2019 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan pandemi, deprem ve ekonomik sıkıntılar dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de belediye çalışmalarının aksamasına ve duraksamasına neden oldu. Ancak etkili bir mali yönetim ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini ara vermeden devam ettiren Yurtbaşı Belediyesi, bu süreçleri ustaca atlatmayı başardı. Yurtbaşı’nda ne yatırımlar hız kesti ne de projeler. Tüm bunlara rağmen Yurtbaşı Belediyesi “borçsuz belediye” olarak Türkiye gündemine de damgasını vurmayı başardı. 
Son yıllarda yapılan yatırımlar ve projelerle Elazığ’ın parlayan incisi olan Yurtbaşı’nda Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, “Beldemize hizmet etmekten gurur duyuyoruz, durmadan, duraksamadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, belediyenin bu başarısını ve bugüne kadar hayata geçirilen hizmetleri GZT GÜNDEM muhabirlerine aktardı. Başkan Yılmaz, beldede içme suyu sorunun çözüldüğünü, beldede neredeyse asfaltsız yol kalmadığını belirterek yapılan alt ve üstyapı çalışmalarını anlattı. 
Belediye Başkanı Yılmaz, aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek hayata geçirilen sosyal ve kültürel yaşantıya katkı sağlayacak projeler hakkında bilgi verdi.
İşte Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasın Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:


 
YURTBAŞI SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU
Beldenin altyapısının tamamen yenilendiğini aktaran Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, asbest borular yerine daha sağlıklı PVC borular kullanılarak belde sakinlerinin daha sağlıklı suya kavuşma imkanı bulduklarını belirterek şunları söyledi: “Beldemiz altyapı çalışmalarında yakın zamanda içme suyu temininin sağlanması, şebekede asbest borularının yerine daha sağlıklı olan PVC içme suyu boruları il değiştirildi. Beldemizin ve halkımızın daha sağlıklı içme suyuna kavuşması sağlandı.”


“YOLLARIMIZ TAMAMEN ASFALTLANDI”
Beldede bulunan yolların neredeyse tamamının sıcak asfalt ve kilit parke ile kaplandığı bilgisini veren Başkan Yasin Yılmaz, “Daha sonra beldemizin anayolu sıcak asfalt kaplanarak kullanıma sunuldu. Ara mahalle ve sokaklarda gerek asfalt serimi gerek parke döşemeleri yapıldı. Neredeyse asfaltsız ve parkesiz yolumuz kalmadı. Üstyapı olarak ışıklandırma, saat kulesi ve giriş tabelası gibi projeler yapıldı. Yurtbaşı, Yazıkonak ve Organize Sanayi Yolu olarak Elazığ merkeze ulaşım sağlayan yolun genişletilmesi ve asfalt serimi yapıldı. Fırat EDAŞ’la ortaklaşa çalışarak elektrik tellerini yer altına aldık” şeklinde konuştu.


YENİ BELEDİYE BİNASI
Başkan Yasin Yılmaz, beldeye yeni bir belediye binası kazandırdıklarını ve bunu uygun bir maliyetle herhangi bir kredi kullanmadan yaptıklarını belirterek şunları kaydetti: “Beldemize yeni bir belediye binası kazandırmış olduk. Yeni binamızı kesinlikle herhangi bir kredi kullanmadan tamamen kendi kaynaklarımızla beldemize kazandırmış olduk.  Yaklaşık 4 milyon TL bir bedelle yeni binamızı tamamladık ve bunun 1 milyon 500 bin TL civarındaki tutarı da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan destek alınarak yapıldı.”


“BELEDİYEMİZİN BORCU YOK”
Yurtbaşı Belediyesi’nin kamuya ve piyasaya herhangi bir borcu bulunmadığı bilgisini veren Başkan Yılmaz, üretimi ve istihdamı artıracak aynı zamanda sosyal belediyecilik ilkesini göz ardı etmeden yatırımlarına devam ettiklerini, personellerin maaşlarının günü gününe ödendiği bilgisini paylaşarak şunları söyledi: “Belediyemizin kimseye borcu bulunmamaktadır. Şu anda hem üretimi ve istihdamı artıracak projeler yürütüyoruz hem de sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm vatandaşlarımıza ulaşacak çalışmalar yürütüyoruz. Beldemizde inşa ettiğimiz park ve sosyal alanlarla da hem gençlerimizin hem de tüm vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği mekânlar üzerinde duruyoruz. Şehitlerimiz Coşkun Özcan ve Halis Akdemir’in isimlerini verdiğimiz iki parkımızı beldemize kazandırdık. Yatırımlarımızı yaparken de kesinlikle işçilerimizi mağdur etmiyoruz, personellerimizin maaşlarını günü gününe yatırıyoruz.”


İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ
Sosyal belediyecilik adına belde halkının her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Yasin Yılmaz: “İhtiyaç sahibi ailelerimize gıda yardımı yapıldı ve yapılmaya devam edilmektedir. Beldemizdeki ihtiyaç sahipleri yaşlı ve engelli vatandaşlarına gıda yardımı, engelli vatandaşlara tekerli ve akülü sandalye gibi yardımlar yapmaktadır” şeklinde konuştu.  


 

ARAÇ FİLOSUNA 30 YENİ ARAÇ
2018 yılından bu yana Belediye’nin araç filosuna eklemeler yaptıklarını kaydeden Başkan Yasin Yılmaz, “Araç filomuz bünyesine yeni kattığımız araçlar ile yenilendi. Göreve geldiğimiz günden itibaren otobüs, traktör, itfaiye aracı, kamyon, kepçe ve hizmet araçları ile filomuzu 30 yeni araçla güçlendirdik” ifadelerini kullandı.