Elazığ ticaret borsasında il yöneticileri ve siyasilerin katılımı ile bir kahvaltı düzenlendi. Toplantıya İl Yöneticileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, oda üyeleri katıldı. Düzenlenen toplantıda Elazığ Ticaret Borsası Besi OSB Projesi ile ilgili istişare de bulunuldu.

Elazığ Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başlanan “Biyogaz Tesisi” Elazığ’ın merkeze bağlı Cevizdere Köyü mevkiinde 70 bin metrekare alan içerisinde yer alıyor.

Biyogaz Tesisinin, bölgeye büyük katma değer sağlaması hedefleniyor.

DUMANDAĞ: “HEP BERABER PROJEYİ HIZLANDIRIP İLİMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, yapımı süren projenin tamamlanması için il yönetici ve siyasilerin desteğini beklediklerini söyledi. Dumandağ, “Biz Ticaret Borsası olarak 2017’de Besi OSB ile ilgili bir çalışma başlattık. O günkü siyasilerimizle belirli bir noktaya kadar getirdik tabiki Belediye Başkanımızla, odayla, Valiliğimizle bu projeyi beraber yürütüyoruz. Bugünlerde vekillerimizin de desteğiyle bir alt yaptığı ödeneği çıktı. İnşallah tabi bu bir kısımda geri kalanda da yine sizlere iş düşer hep beraber bunu hızlandırıp ilimize kazandıracağız” dedi.

DUMANDAĞ: “28 MİLYAR HİBE DESTEĞİ ALDIK”

Dumandağ, deprem öncesi Fırat Kalkınma Ajansı’ndan alınan 28 Milyon Tl’lik Hibe desteği projesi içinde çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Dumandağ, “Ticaret Borsası’na, Fırat Kalkınma Ajansı’na yine Sayın Belediye Başkanımızla beraber 28 Milyar hibe desteği aldık tabi depremden dolayı o projemiz biraz ertelendi. Şimdi deprem bitti o projemizle sağolsun belediye başkanımızdan, valimizle sizlerin desteğiyle 50 dönüm Milli Emlak’tan arsa aldık, tapusunu da aldık orada inşallah orada çok modern bir hayvan pazarı, satış salonları yapılacak. Orada tüm ilimiz olduğu gibi tüm ilçelerimizde yararlanabilir. Orada da siz vekillerimize çok büyük işler düşer. Biz eski hayvan pazarı yeri yapmayı düşündük ama orası hizmet veremez biz Sayın Belediye Başkanımızla görüştük dediler ki tamam büyük bir yer yapalım dedik bizde o yeri aldık ama şimdi yaptırım sırasında tabiki burada büyük paralar gerekiyor. Sayın belediye Başkanım sağolsun bize sınırsız destek verdi bundan sonrada verecek diye inanıyorum” dedi.

DUMANDAĞ: “HAYVANCILIK GERÇEKTEN DAR BOĞAZDA”

Dumandağ verilen desteklerle eski günlerimize dönmek istiyoruz dedi. Dumandağ, “Geçmiş dönemlerde devletimiz tarafından besicilerimize de fabrikacılarımıza da çok büyük arpa, mısır destekleri yapıldı. Bundan sonrada bu destekler artarak devam edilmeli çünkü hayvancılık gerçekten dar boğazda. Bu desteklerle birlikte az da olsa canlanır” dedi.

KELEŞ: “ANKARA BAZINDA YAPILABİLECEKLER KONUSUNDA NOTLARIMIZI ALACAĞIZ”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Toplantı sonrası ele alınan konularda yürütülecek çalışmaların Ankara’da da takipçisi olacaklarını söyledi. Keleş, “Bu istişareden çıkan sonuçları biz özellikle kendi aramızda hem il başkanımız, belediye başkanımız ev üç milletvekilimizle beraber Ankara bazında yapılabilecekler konusunda notlarımızı alacağız ve bunları Ankara’ya taşıyıp özellikle de bunların takibini gerçekleştirmeye çalışacağız. Bunların içerisinde en önemli olanlardan birisi Elazığ’ımızda Besi OSB’mizin kurulması bununla ilgili özellikle alt yapısıyla ilgili çalışmaların başlaması. Bir emek var bu emeğin biz her zaman arkasında olacağız ve destekçisi olacağız” dedi.