2023 Seçimlerine doğru Elazığ’da aday listesiyle bir iddia ortaya koyan partilerden biri de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oldu. İl Başkanlığı döneminde büyük bir başarı ortaya koyan Semih Işıkver’in 1. sırada yer aldığı liste büyük bir heyecan yarattı. Özellikle Elazığ’ın kronikleşen sorunlarının çözümü noktasında verdiği sözlerle dikkatleri üzerine çeken MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Semih Işıkver, Cumhur İttifakı’nın gücünü Elazığ’a yansıtacak bir profil olarak da hem Elazığ halkının hem de Ülkücü camianın desteğini kazanmış durumda.

ELAZIĞ'IN BEKA MESELESİ

Daha önce “beka meselesi” konusunda yaptığı açıklamalarla sadece Elazığ’da değil tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine çekerek büyük bir beğeni toplayan MHP Adayı Işıkver, Türkiye’nin en önemli seçimlerinden biri olarak görülen bu seçimlerde konunun önemini en iyi şekilde kavrayan ve bununla kalmayarak durumu halka ve seçmene en iyi şekilde anlatacak ve gelecekte MHP Genel Merkezi’nde de aktif bir siyasetçi olma potansiyeli bulunan bir isim olarak Elazığ siyasetine umut oluyor.

MİLLİYETÇİ SEÇMEN TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞİYOR

Siyasi gözlemciler MHP’nin Elazığ’daki durumunu bir kurt sürüsündeki liderlik yarışına benzeterek “sürüde her zaman bir liderlik yarışı bulunduğunu” ancak “Elazığ’ın doğru lideri bulduğunu” belirterek uzun süredir düşlenen Lider-Teşkilat-Doktrin hayalinin açıklanan listeyle gerçek olduğunu ve bu durumun Elazığ’da özellikle milliyetçi seçmenin Işıkver liderliğinde birleşmesi sonucu zaferle sonuçlanacağını vurguluyor.

SAHADA KARŞILIK VAR

Elazığ’da 2023 seçimleri için sahaya ilk inen parti de MHP oldu. Özellikle Semih Işıkver’in listelerin açıklandığı an itibariyle sahaya inmesi kamuoyunda beklenen heyecanı oluşturmuş durumda. Yapılan ziyaret ve temaslardan kamuoyuna yansıyan görüntüler MHP’ye Elazığ’da büyük bir ilgi olduğunu da gözler önüne seriyor.

IŞIKVER’DEN ELAZIĞ’A ÇAĞRI

14 Mayıs’ta yeni bir çağ başlatacaklarını açıklayan MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Semih Işıkver, Elazığlıları şu sözlerle birlik olmaya davet etti:

“Bugün birbirimizi, kırma,  dışlama, hor görme, küçümseme ve küstürme günü değildir. Artık zaman, her yere, herkese ve her gönüle ulaşma zamanıdır. Artık zaman, uyanma, uyandırma, dirilme, direnme ve direnç gösterme zamanıdır. Elazığ’ın kalkınması ve gelişmesi için, Elazığ’lının mutlu ve huzurlu olası için, Türk devletinin bugüne kadar ki kazanımlarını kaybetmemesi için, öncelikli hedefimiz, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ı birinci turda seçtirmek, TBMM’de MHP’yi etkin ve güçlü kılmak ve Elazığ’da Cumhur ittifakı olarak 5-0 yapmaktır. Elazığ için; Elazığ’ yeniden şaha kaldırmak için; Tüm Elazığ’lı hemşerilerimi MHP’de buluşmaya, kucaklaşmaya ve birleşmeye çağırıyorum.  Gelin Bir olalım, Diri olalım, İri olalım. Bizler göreve hazırız. Biz çalışmaya hazırız ve Elazığ’ı yönetmeye talibiz.”