Kılıçdaroğlu polemiğe neden olan billboardların önünde çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak şunları söyledi:

"Bay Kemal’in şehre ziyaretini provoke etmek için, her yeri bunlarla donatmışlar. İnanın genelde hiç umursamam Saray provokasyonlarını; ancak üzücü olan şey şu ki, bu ucuz provokasyonlar yapılırken, yurttaşlarımızın kırılan kalplerinin ne olacağını kimse düşünmüyor.

Ne uğruna yapıyorsunuz bunları? Biraz daha çalmak çırpmak için. Yurttaşlarımıza hakaretler etmeye, ayrıştırmaya değer mi ey saray? Gözünüz ne zaman doyacak sizin? Üç günlük, hepimizin ancak biçare olduğu bu dünyada, bu kavga hiç mi bitmesin istiyorsunuz?

Sizinle bizim aramızda bir temel fark var. Biz vatanseveriz, siz ise oy için her bir şeyin mübah olduğunu düşünen fırsatçılar. Vatanseverler oy için ülkesinin insanını devletine küstürmez. Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz!

Biz barışacağız. Vallahi de billahi de barışacağız! İnadına can cana, yan yana olacağız. Başaracağız biz bunu. Bize nasip olacak göreceksiniz. İnadına et ile tırnak olmaya devam edeceğiz. İnadına helalleşeceğiz. İnadına hep beraber, hep beraber."

NELER YAŞANDI?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un Elazığ'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesi şehrin muhtelif yerlerindeki billboardlara astırılan afişlerle ilgili tepki gösterdiği paylaşımına, Ak Parti ve MHP'den yanıt gelmişti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi.

“İSMİNİ YAZACAK CESARETE BİLE SAHİP DEĞİLSİN”

Erol paylaşımında: "Billboardlara gece karanlığında provokatif afiş astıran zavallı AKP Elazığ İl Başkanı, şehirde gerginlik yaratmak için astığın afişlerin altına ismini yazacak cesarete bile sahip değilsin! Aziz şehrimiz sizin oyunlarınıza gelmeyecek, kirli oyunlarınızı mutlaka bozacaktır" ifadelerine yer verirken bu paylaşıma yanıt gecikmedi. 

“YAZILANLARA TEK TEK CEVAP VER”

Erol’un paylaşımına Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Yıldırım: “CHP’nin Genel Başkanının ve milletvekillerinin HDP/PKK seviciliğine, sapıklık olan LGBTİ savunmasına ses çıkarmayan zavallı CHP milletvekili, sen bize cevap yetiştirmeye çalışacağına billboardlarda yazılanlara tek tek cevap ver. CHP Elazığ’da bir tiyatro oyunu sergiliyor. CHP’nin zavallısı bu oyunda senin rolün figüranın bir tık üstü. O da bu şehirde milliyetçiliği oynamak. Rolün küçük ama yeteneğin büyük. Bir yüzün, bin masken var” dedi.

Yıldırımın bu paylaşımını alıntılayarak destek veren MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver ise şunları söyledi: “Cevap veremez Değerli Başkanım.. Onların tek bildiği ‘CAMBAZA BAK! Siyaseti’dir, bir kez daha aynı şeyi yapmak istiyorlar. Gerçek ‘zavallılık’ aslında ardında yürüdüğün liderin görüşlerini paylaşmadığını iddia etmek durumunda kalmak, savunduğu tez ve değerleri savunamamaktır.”