Milletvekili Bulut’un Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri ile ilgili açıklaması dikkat çekti.  Kömürhan Köprüsü’nü ve Tünellerini "istemezük tayfası"na rağmen bitirdik ve hizmete açtık. Eski Kömürhan Köprüsü yapı ömrünü tamamlamak üzereydi, köprü ayakları ömrünü tamamlamak üzereydi. Köprünün bir an önce yapılması gerekiyordu biz de yaptık. Kömürhan Köprüsü’nün yapımına karşı çıkanlar "bu köprüye ne ihtiyaç var, daracık köprü işimizi görüyor” diyorlardı. Bu köprü beyhude ve gereksiz bir yatırımdır. Bu köprüyü durdurun diyorlardı. Bu köprüyü niye buraya yapıyorlar, köprü ödeneğini başka yerlere aktarın, köprü elzem değil diyorlardı. Bu köprü ölü bir yatırımdır, diyorlardı. Onların tüm itiraz engellemelerine rağmen köprü yaptık bitirdik. Bugün bakıldığında ise, Kömürhan Köprüsü projesini her fırsatta dillerine dolayanlar şimdi sus pus” dedi.


KÖRPÜDEN GEÇEN ARAÇ SAYISIYLA KIYASLAMA YAPMAK NE KADAR DOĞRU?
Milletvekili Bulut’un açıklamasında köprüden geçen araç sayısıyla yatırımın ne kadar doğru olduğunu vurgulaması ise dikkat çeken diğer bir detay oldu. Ak Parti’nin genelde hiç köprü tünel olmayan yerlere sağladığı hizmetlerle yaptığı kurumsal açıklamaların yanında sanki daha önce köprü yokmuş ya da geçenler sırf yeni köprü yapılmış diye geçiyormuş anlamı çıkan bu açıklama karşılık bulmadı. Oysaki Malatya ve Elazığ’ı birbirine bağlayan bir köprü hali hazırda vardı ve binlerce araç bu yolu zaruri olarak kullanmaktaydı.


DİKKATE ALINMIYOR MU?
Elazığ ve Tunceli başta olmak üzere Karadeniz, Doğu Anadolu hatta Güneydoğu Anadolu bölgesindeki birçok ilde yaşayan vatandaşların Pertek Köprüsü’nü acil ihtiyaç olarak görmesi, yetkililerden her defasında bu konuda destek istemesi, kamuoyunda bu konunun sıklıkla dile getirilmesine rağmen henüz projenin izi bile yokken, Kömürhan Köprüsü’yle ilgili yapılan bu açıklama kamuoyunun tepkisine neden oldu. Milletvekili Bulut’un ifadesiyle “Tüm zorluklara rağmen” yatırım talebinin Malatya’dan geldiği bedelinin ise Elazığ’a yazıldığı bu köprü yapılıp hizmete sunulmuşken Pertek Köprüsü’nün tüm kolaylık ve isteklere rağmen neden hala yapılamadığı sorusunu akıllara getirdi. 
Şu anda kamuoyundaki en büyük soru ise Elazığ ve Tunceli’nin istekleri Malatya’nınkiler kadar dikkate alınmıyor mu? şeklinde!..