Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahiğliğinde ilimize Gelen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katıldığı "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni"nde ortaya çıkan birlik ve beraberlik tablosu Elazığlı vatandaşlar tarafından "özlenen tablo" olarak nitelendirilerek tam not aldı...
Elazığ TSO'nun ev sahipliğinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi geçmiş dönem Başkanı Cemil Çiçek bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere Elazığ'a geldi.


"ELERJİ A.Ş. BİYOGAZ TESİSİ AÇILDI"
Elazığ ziyareti kapsamında valilik ve belediyeyi ziyaret eden heyet daha sonra Dumandağ Kuran Kursu ve Camileri Yaşatma Vakfı'nın açılışına katıldı. Açılışın ardından Cevizdere köyüne geçilerek burada Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın yoğun çabasıyla Elazığ'a kazandırılan Elerji A.Ş. Biyogaz Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi.


ÖZLENEN TABLO
Program çerçevesinde gerçekleştirilen son etkinlik ise Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni oldu. Törene birçok farklı kesimden isimler katılırken ortaya birlik ve beraberlik duygusunu ön plana çıkaran bir tablo oluştu. TBMM Eski Başkanı  Cemil Çiçek, Elazığ Valisi  Ömer Toraman, Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, TOBB Başkanı  M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, KGF Başkanı Erdoğan Özegen, Tarım Orman Eski Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Önceki Dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Ticaret Odası Başkanımız  Asilhan Arslan, Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı M. Ali Dumandağ gibi siyasi, ekonomik ve toplumsal olarak şehrin tüm dinamiklerinin bir arada olduğu bu tablo Elazığlı vatandaşlar tarafından "özlenen tablo" olarak nitelendirilerek tam not aldı. 


HİSARCIKLIOĞLU: "ELAZIĞ'DA BESİ OSB KURULACAK"
Ödül töreninde açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Elazığ Ticaret Borsası'nın çalışmalarından öbgüyle bahsederek şunları söyledi: “Önce Borsa Başkanımızın Kuran Kursu ve Camileri Yaşatma Vakfını açtık ardından Oda Meclis Başkanımız ile birlikte odalarımızın ve borsalarımızın 57 ortak bir araya gelip Enerji Biyogaz Tesisi açılışını gerçekleştirdik. Odamızda e-ticaret portalıyla sizlere daha çok satış yapmak ve kazanç elde etme imkanı sunmaktadır. Düzenlediği fuarlar Elazığ’ın yerel değerlerine sahip çıkıyor Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası akademisi ile sizlere kaliteli eğitim sunuyor. Öte taraftan Borsa Odamız tarım ve hayvancılığı geliştirmek üzere Fırat Üniversitemiz ile işbirliğine gidiyor. Bölge Oda ve Borsalarımızda yeşil mutabakat bölgesel eylem planı hazırlıyor. Odamız ve borsamız el birliği yaparak hayvancılığa ve gıda sanayine büyük değer katacak tarım ihtisas OSB’yi kuracak. 


HİSARCIKLIOĞLU: "ELAZIĞ TSO AVRUPA ÜLKELERİ İLE AYNI STANDARTTA"
Açıklamasının devamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının Avrupa ülkeleri ile aynı standartta hizmet verdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu: "Arabuluculuk merkezi açarak sizleri en iyi şekilde hukuki itiraflarınızı çözmemize yardımcı oluyor. Hepimiz biliyoruz ticaret hayatında eskiden yıllar süren ticari davaların sonuçlanması, Cemil Çiçek’in Adalet Bakanlığı döneminde başlattığı odalarımızın gerçek temsilcisi olduğu için artık arabuluculuk ve tahkim merkeziyle üyelerimizin sıkıntılarını biran önce çözümlenmesi sağlanmaktadır. Dünyada odaların ermiş olduğu hizmeti ölçen uluslararası bağımsız kuruluşlarıdır. Dünyada da oda sistemlerinde değerlendirmeler var. Bugün Allah’a çok şükür Paris, Londra ve Berlin oda borsaları hangi standartlarda üyelerine hizmet veriyorsa Elazığ’daki oda ve borsamız da aynı standartta hizmet veriyor”şeklinde konuştu.


ARSLAN ÇALIŞMALARI ANLATTI
Ödül töreninden önce Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan tarafından Ticaret ve Sanayi Odasının 4 yıllık süre zardında hayata geçirdiği faaliyetler anlatıldı. Arslan'ın sunu sık sık alkışlarla kesilirken salonda bulunan konuklardan tam not aldı.