SİYASET
Giriş Tarihi : 04-11-2022 15:43   Güncelleme : 04-11-2022 15:47

Özcan'dan ön seçim kararı açıklaması

Geçtiğimiz günlerde CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un seçimler öncesi aday belirlenmesi amacı ile önseçim talepleri konusunda yaptığı bir açıklamada: ”Daha önceki seçim dönemlerinde kimse Elazığ’dan müracaat bile etmemiş. Bırak ön seçim olsun mu olmasın mı tartışmasını Elazığ’dan ön müracaat olmuyordu.

Özcan'dan ön seçim kararı açıklaması

Bir kişiyi ikna ederlerdi gel buradan milletvekili adayı ol diye. O da 5 kişi bulurdu arkasında 5 kişi olsun diye bir süreç var. Bu süreçten çıktık başarılı bir sürece girdik. CHP Elazığ milletvekilliğinde listeyi ben yapacağım. Benden sonraki her adayımız benden genç olacak. Onları yetiştireceğim bir dahaki dönem hangisi başarılı olursa ön plana çıksın. Elazığ’da ön seçim yok” demişti.
Gürsel Erol’un bu açıklamalarına CHP 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ali Özcan’dan karşı bir açıklama geldi.

Özcan,” Bizim bir tüzüğümüz var. Parti tüzüğümüz şunu emreder. Bir; Ön seçim.Bu ön seçim 40 ilde yapılmak mecburiyetinde.Buna Genel Başkan tek başına karar vermez. Sadece görüş belirtir. Ön seçim kararı hangi illerde olacaksa parti meclisinin vereceği bir karardır ve oylamayla olur. Hiç kimsenin vereceği bir karar değildir. Kimsenin tekelinde değildir.” dedi.

Elazığ’ın da ön seçim yapılacak iller arasında olduğunu söyleyen Ali Özcan, bir önceki seçimlerde aday belirleme sürecinin prosedüre uygun olmayan bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

GENEL BAŞKAN BİLE BÖYLE BİR KARAR VEREMEZKEN, SEÇİLMİŞ BİR MİLLETVEKİLİNİN BUNU SÖYLEMEYE YETKİSİ YOKTUR
Ön seçim kararını sadece Parti Meclisi’nin alabileceğini vurgulayan Ali Özcan, bir milletvekilinin bunu söyleme yetkisinin bulunmadığını söyleyerek, bir milletvekilinin adayları belirlemesinin de hukuka aykırı olduğunu ifade eden Özcan sözlerine şöyle devam etti:
”Genel Başkanın bile böyle bir karar vermeye yetkisi yokken seçilmiş bir milletvekilinin bunu söyleme yetkisi yoktur. Hele hele  ben 1. sırada olacağım, kalan adayları ben belirleyeceğim’ demesi hukuka uygun değildir. Sadece Elazığ değil,daha önce 13-14 ilde hiç vekilimiz yoktu.Nasıl aldık? İyi Parti ile ittifak kararı sonrası 13-14 ilde milletvekili çıkardık. Bu illerin hiçbirinde hiç bir milletvekili böyle bir talepte bulunmuyorlar. Gayet net söylüyorum. Partide ön seçim kararı almak genel başkanın yetkisinde de değildir. Teklif edebilir. Bizim en üst organımız parti meclisidir. Parti meclisi genel başkanın teklifini kabul eder ya da etmez.”dedi.

ÖN SEÇİM TALEBİMİZ KABUL EDİLMEZSE SEÇMENLE ÖN SEÇİM YAPACAĞIZ
Eğer Elazığ’da önseçim talebimiz kabul edilmezse yapacağımız şey şudur. Noter huzurunda sandıkları kurar halktan cevap isterim. Elazığ halkının talebimize karşılık cevabına bakarız. Bundan şunu çıkartabiliriz. Elazığ gerekirse Ali Özcan’ı bağımsız aday olarak görmek istiyor. Çıkan sonuca göre neticeyi değerlendiririz. Bağımsız adaylık konusu da değerlendirmeler arasındadır. Örgütle ön seçime girilmezse, seçmen ile önseçim yapacağız.”dedi.

AdminAdmin