Büyük bir borç yükü ile devir aldığı Elazığ Belediyesi’ni, depremler, pandem ve ekonomik sıkıntılara rağmen bambaşka bir noktaya taşıyan Şahin Şerifoğulları, 4 buçuk yılda hayata geçirdiği projeleri düzenlenen organizasyonla anlattı. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Kanal Fırat, Kanal 23, Kanal E’den canlı yayınlanan “Söz Verdik, Yaptık” programında hem Başkan Şahin Şerifoğulları hem de düzenlenen organizasyon tam not aldı.


4 BUÇUK YILDA NELER YAPILDI NELER
Tüm Türkiye’deki yerel yönetimleri olduğu gibi Elazığ Belediyesi’ni de etkilen doğal afetler ve ekonomik sorunlar çerçevesinde geride bırakılan 4 buçuk yılda Şahin Şerifoğulları farkını ortaya koydu. Birçok belediye hizmet ve projelerini askıya alırken Elazığ Belediyesi bir an olsun durmadı. Tüm bu sorunlara rağmen siyasi kariyerime de mal olsa diyerek altyapı çalışmalarını başlatan Başkan Şerifoğulları’nın  “Söz Verdik, Yaptık” programında; “Asfaltın üzerine asfalt döker, döktüğümüz asfaltla övünebilirdik. Ancak biliyoruz ki altyapısı sağlam olmayan bir şehir için her şey bir makyajdan ibarettir. Biz kolay olanı değil, şehrin geleceği için yapılması gerekeni yani zor olanı tercih ettik. Elhamdülillah yüzümüzün akıyla çalışmalarımızı başlattık ve sürdürüyoruz. Hemşehrilerimin desteği Rabbimin yardımıyla bu büyük yatırımı şehrimize kazandırıyor, şehrimizin altyapı sorununu çözüyoruz” şeklindeki cümleleri ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Altyapının yanında fuar ve kongre merkezi, iki adet yeraltı otoparkı ve kent meydanı, yeni terminal binası, engelsiz yaşam merkezi ve Harput’a kazandırılan birçok hizmetin de tanıtımı yapıldı.


MUAZZAM BÜTÇE YÖNETİMİ
Göreve geldiği günden bugüne kadar adil, şeffaf ve hesap verebilir bir mali yönetim anlayışı benimseyen Başkan Şerifoğulları’nın bu kararlılığı da 4 buçuk yılda meyvesini verdi. Şerifoğulları’nın “Elazığ Belediyemizin bir tek kuruşunu dahi israf etmedik. Beytülmale el uzatmadık, uzatmak isteyenlere de Elhamdülillah fırsat vermedik. Bu anlayışla şehrimiz için çalışmaya, şehrimiz için üretmeye devam ediyoruz” sözleri programa damga vururken devasa borç yüküyle alınan belediyenin bugün geldiği nokta ise büyüledi. Belediyenin borçlarının bütçenin 3’te 1’ine düşürüldüğünü açıklayan Başkan Şerifoğulları’nın altı çizilmesi ve örnek gösterilmesi gereken o açıklaması ise şu şekilde: “Bugün geldiğimiz noktada görev süremiz boyunca 2.5 milyar TL yatırım yapmamıza rağmen borcumuzu 2023 yılı bütçesinin 3’te 1 oranına düşürdük. Kararlı ve emin bir şekilde uyguladığımız mali disiplinle, borcumuzu bitirmeye kararlıyız. Gelir ve gider bütçelerimiz arasındaki yüzde 90’nın üzerinde oluşturduğumuz denge, bu işi ne kadar doğru yaptığımızın bir göstergesidir. Sağladığımız bu dengeyle Türkiye’de örnek belediyeler arasında yer alıyoruz. Hizmet süremizde genel bütçemizin yaklaşık yüzde 40’nı yatırım bütçemize aktararak şehrimizin gelişimine değer kazandıran projelerimizi bir bir hayata geçirmiş olduk. Ayrıca yatırımlarımızı sürdürürken bir yandan da ekonomimizi güçlendirmenin gayreti içerisinde olduk. 2019 yılı öz gelirlerimiz 145 milyon 625 bin TL iken 2023 yılının ilk 9 ayını baz aldığımızda öz gelirimiz 761 milyon 197 bin TL’ye ulaşmıştır.”


METROPOL KENT ELAZIĞ HEYECANI
Başkan Şerifoğulları’nın programa damga vuran bir diğer açıklaması ise gelecek vizyonu ve misyonunu aktarırken yaptığı açıklama oldu. Elazığ’ın kronik sorunlarına ve vatandaşların beklentilerine doğal olarak Elazığlıların kalbine dokunan Şerifoğulları şu açıklamayı yaptı: 
“İlimizde üretilen ürünlerin, ülke ve dünya piyasasında saygın bir konuma yükselmesi amacıyla markalaşma sürecinin başlayacağı, şehir ekonomisine somut ve önemli katkıların sağlanacağı bir dönem hedefliyoruz. Üniversite eğitimi için şehrimize gelen gençlerimize aidiyet duygusu kazandıracak, Fırat Üniversitesi’nde eğitim görmenin ayrıcalığını hissettirecek yeni yaşam merkezleri, gençliğe hizmet eden nezih, hesaplı ve tematik kafe ve sosyal merkezlerin yaygınlaştırıldığı, Uluslararası İpekyolu Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde bilim ve sanat meşalesinin yükseldiği, eğitim ve bilim şehri Elazığ için güçlü adımları atacağımız yeni bir dönemi hedefliyoruz. 

"KRONİK SORUNLAR ARTIK KONUŞULMAYACAK"
Yeni Sanayi Sitesinin, bölge müdürlüklerinin, Orduevi yerleşkesinin, Çimento fabrikasının taşınmasının artık konuşulmayacağı bir şehir hedefliyoruz. İnanç ve tarih turizminde Harput,  Yaz turizminde Hazar Gölü,  Kış turizminde Hazarbaba Kayak Merkezi, Sağlık turizminde Cip Jeotermal ve doğa turizminde Baskil kanyonları ve daha nice saklı güzelliklerin profesyonelce ve sürdürülebilir bir anlayışla turizme kazandırıldığı bir turizm destinasyon merkezi kimliği oluşturmayı hedefliyoruz. Kültür ve sanatta 5 bin yıllık birikim ve müktesebatımız ile günümüzün değerlerini harmanlayıp kalıcı iz ve geleceğe eser bırakacak, yön verecek bir anlayışı hâkim kılmayı hedefliyoruz. Yarınlarımız, 5 yıllık temel sorunların çözümünün ardından Metropol Elazığ olmanın şafağında… Hedeflediğimiz bu yolda dün de yalnız değildik, yarın da yalnız olmayacağız.”


ORGANİZASYONA TAM NOT
Günümüz siyasi ekosisteminde hizmet ve projeler ne kadar önemli olursa olsun iyi ve etkili bir şekilde tanıtılmadığında adeta yok hükmünde kalıyor. Bugüne kadar Türkiye’de örnek olabilecek bir düzeyde başarılı bir sosyal medya yönetimi ve tanıtım sürecini başarıyla geride bırakan Elazığ Belediyesi, bu organizasyonla da adeta uç noktaya ulaştı. 4 buçuk yılda yapılan hizmetlerin anlatıldığı “Söz Verdik, Yaptık” temalı organizasyon Başkan Şerifoğulları tarafından hayata geçirilen hizmet ve projelere yakışır bir şekilde tamamlandı. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre merkezinde düzenlenen organizasyonda ses ve ışık sistemlerinden sahne düzenine, tasarımlardan kriz yönetimine, ikramlar, seçilen müzikler ve hazırlanan videolarla Ak Parti’ye yakışan profesyonellikte ve özende hazırlanmış etkinlik daha ilk girişten çıkışa kadar katılımcıyı içerisinde tutan ve verilmek istenen mesajı net bir şekilde veren yapısıyla hem katılımcılardan hem de profesyonel gözlemcilerden tam not aldı.