SİYASET
Giriş Tarihi : 16-03-2023 15:56

Önemli Rapor Kılıçdaroğlu'na Sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri tarafından deprem bölgesinde yer alan Taşınmaz Kültür Varlıklarının durumu ve yapılması gerekenlere ilişkin rapor Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

Önemli Rapor Kılıçdaroğlu'na Sunuldu

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle depremlerden etkilenen 11 ilde yer alan Kültür Varlıkları da hasar aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde depremden etkilenen kentlerde yer alan Taşınmaz Kültür Varlıklarını durumu ve yapılması gerekenlerle ilgili bir çalışma başlatıldı.

CHP 3 MİLLETVEKİLİNDEN OLUŞAN HEYET GÖREVLENDİRDİ

Bu doğrultuda CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, CHP Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil hem kültür varlıklarının durumunu tespit etmek hem de yapılması gereken çalışmalarla ilgili veri toplamak amacıyla deprem bölgesinde görevlendirildi.
3 Milletvekilinden oluşan heyet deprem bölgesinde yaptığı çalışmayı tamamlayarak bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

GÜRSEL EROL RAPORUN KILIÇDAROĞLU’NA İLETİLDİĞİNİ DUYURDU

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Milletvekili Erol, “Deprem bölgesinde yer alan Taşınmaz Kültür Varlıklarının durumu ve yapılması gerekenlere ilişkin hazırladığımız raporu İstanbul Milletvekilimiz M. Akif Hamzacebi ve Ankara Milletvekilimiz Nihat Yeşil ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na arz ettik” dedi.

Hazırlanan raporun yapılacak çalışmalara öncülük etmesi bekleniyor.

AdminAdmin