Büyük ve önemli bir sorumluluk alan Başkan Şahin Şerifoğulları öncülüğünde bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları bir yandan altyapı projesi gibi önemli projeler hayata geçirilirken bir yandan da şehrin kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak Fuar ve Kongre Merkezi, Müzeler Şehri Elazığ, semt sahaları, sosyalhane gibi projeler de bir bir hayata geçiyor.
ELAZIĞ MUSİKİ MÜZESİ HİZMETE AÇILDI
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Harput Musiki Müzesi vatandaşların hizmetine sunuldu. Daha şimdiden Elazığlıların yanında yerli ve yabancı turistlerin büyük bir beğeni kazanan Elazığ Musiki Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor.
BASIN MÜZESİ AÇILIŞA HAZIR
Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Sağir Müftü Konağı, köklü bir geçmişe sahip Elazığ basının tarihine ışık tutacak Basın Müzesi olarak hizmete sunulmaya hazırlanıyor. Elazığ Musiki Müzesi’nin ardından Elazığ Basın Müzesi’nde de çalışmalarda da sona gelindi. Köklü Elazığ basın tarihini yaşatacak olan müzenin açılışına az bir süre kaldığını da Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları verdi. Müzede yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Şerifoğulları "Anadolu basın tarihine önemli katkılar sağlayan Elazığ basınımızın tarihini Basın Müzemizle yaşatıyoruz.Elazığ Basın Müzesi olarak hizmete sunacağımız Sağir Müftü Konağı'nda çalışmalarımızla ilgili incelemelerde bulunduk" dedi.
KÖKLÜ KÜLTÜRÜ MÜZELER YAŞATIR
Medeniyetler beşiği, tarihi, kültürü ve mutfağıyla Türkiye’deki emsal illerden biri olan Elazığ’da ne yazık ki bu kültürü yaşatacak alanlar bulunmuyordu. Şehrin tek müzesi de 24 Ocak depreminden sonra aldığı hasardan dolayı hizmet veremiyordu. Elazığ’ın bu açığını kapatmak için büyük bir çaba ortaya koyan Başkan Şerifoğulları öncülüğünde hayata geçen projeler sayesinde bu açık da yavaş yavaş kapanıyor.
ELAZIĞ MÜZELER ŞEHRİ OLACAK
Müzeler Şehri Elazığ projesi tamamlandığında Elazığ, kültür ve tarihini yaşatan alanlara kavuşmakla birlikte Harput’a gelen yerli ve yabancı turistlerin şehrin kültür ve sanatını tanıyabileceği mekanlar Harput’un dört bir yanını süsleyecek. İşte o müzeler:
Hamam Müzesi (Hoca Hasan Hamamı)
Osmanlı mimarisine uygun olarak 1634 yılında inşa edilen Hoca Hasan Hamamı’nda, restorasyon çalışmaları devam ediyor. Büyük oranda yıkılmış olan tarihi yapıya yönelik restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yapı Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandırılacak.
Harput Musiki Müzesi
Türk müziğinde istisnai bir yere sahip Harput musikisinin tüm unsurlarıyla yaşatıldığı Harput Musiki Müzesi ziyarete açıldı.
Basın Müzesi
Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Sağir Müftü Konağı, köklü bir geçmişe sahip yerel basınımızın tarihine ışık tutacak Basın Müzesi olarak hizmete sunulmaya hazırlanıyor. Tarihi yapının iç tasarımına yönelik teşhir ve tefrişat çalışmaları sürüyor.
Gastronomi Müzesi
Türkiye’nin en zengin mutfakları arasında yer alan Harput mutfağının gizli kalmış değerlerini gün yüzüne çıkarmak, tanıtımını yapmak amacıyla Tarihi Harput Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne devredilen Harput Konağı’nın bir bölümünde oluşturulacak Gastronomi Müzesi projesine yönelik çalışmalar devam ediyor.
