GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-12-2022 11:18

MÜSİAD Yönetimi, Harput Dini İhtisas Merkezi’ni Gezdi

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan ve beraberindekiler Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi ile ilgili Müdür Turgut Tunç’tan bilgiler aldı.

MÜSİAD Yönetimi, Harput Dini İhtisas Merkezi’ni Gezdi

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi’ni ziyaret etti.  MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan ve beraberindekiler Harput Dini İhtisas Merkezi’ni gezerek Dini ihtisas Merkezi Müdürü Turgut Tunç’tan bilgiler aldı.

Harput Dini İhtisas Merkezi hakkında bilgiler veren Müdür Turgut Tunç: “Harput’un musiki geleneğinin geleneğini Hafız Osman Öge, hafız bir hocamızdan biz Harput’un türkülerini şiirlerini öğrendik. Bu etapta Harput ilmiyle güzel. Bu ilmin devamı da Harput Dini İhtisas Merkezi ile devam ediyor. Hocalarımızın, din görevlilerinin daha güzel bir eğitim alması işiyle uğraşan bir kurumuz.” dedi.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan,  Harput Dini İhtisas Merkezi’nin önemli bir tesisi olduğunu vurgulayarak: “devletimizin son zamanlarda şehrimize kattığı çok önemli merkezlerden birisindeyiz. Şehirleri marka yapan, marka değerlerini arttıran o şehirdeki kurumlardır, işletmelerdir. Tarihi Harput geçmişte ilmiyle, eğitimiyle, edebiyatıyla, kültürüyle bir misyon taşıyordu. Bu eğitim merkezi bu misyonu sırtlayarak daha ileriye götürecek bir tesis olmuş.” dedi.

AdminAdmin