Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nin devam edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, bazı takımlarımızın antrenmanlarımıza devam ediyor. Kovancılarspor, tıpkı Karakoçan 1985 gibi çalışmalarına devam ederken, Teknik Sorumlusu Nurettin Nuri Mumcu takım hakkında genel bir açıklama yaptı. Ligden çekilmelerinin söz konusu olmadığını belirten Mumcu, “Antrenmanlarda futbolcularımız depremin etkisinden uzaklaşıyor” dedi. Mumcu’nun değerlendirmeleri şöyle;

“TAKIMIN BAŞINA GELDİKTEN SONRA 5’TE 5 YAPTIK”
“Kovancılarspor’a antrenör olarak başa geldiğimizden itibaren takımdaki bir çok sporcuyla yollarımızı ayırarak takımda gençleşmeye gittik ve takımdaki 23 sporcunun 16 tanesi 21 yaş ve altıdır. Takımın başına geldikten sonra 5’te 5 yaparak takımı düşme hattından alıp play-off ile puan farkını 2’ye düşürdük. Sanayi Sitespor, Hicretspor, İl Özel İdarespor gibi ligin kaliteli takımlarını yenerek iddialı takım haline geldik. Son iki hafta içinde 9 antrenman yapıp ligin oynatılma ihtimali durumunda takımı hazır tutuyoruz.”

“MUSTAFA GÜR BAŞKANIMIZA DURUMU İLETTİK”
“Elazığ ASKF’nin düzenlediği toplantıya başkanımız Muammer Çelik’in taziyesi nedeniyle katılamadık ve bunu telefon görüşmesinde Başkanımız Mustafa Gür’e ilettik. Ligden çekilmemizin söz konusu olmadığını kendisine belirttik. Ligi oynamak istememizin sebebi ise sporun insan psikolojisini onarıcı rolünü bildiğimiz için normalleşmenin hızlanmasını istediğimiz içindir. Antrenman esnasında ve sonrasında kısa bir sürede olsa depremin etkisinden uzaklaştığımızı deneyimledik.  Gençlerimizin çoğu tekrar oyun salonlarına döndü. Gençlerimize iyi bir ortam oluşturma çabasındayız. Oynamak istemeyen takımlara da saygı duyuyoruz. Birlikte yiyip içip, sohbet ettiğimiz kulüp yöneticileri abilerimiz ve kardeşlerimizin acılarını görmemek için elbette gözlerimizi kapatmadık. Bu süreçte özellikle yöneticilerimizin işi zor. Maddiyat olmadan bir takımı yönetmek zordur. Aldıkları kararlara da saygı duyduğumuzu tekrar belirtmek isterim.”

“KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULACAĞIZ”
“Hayırlı olan karar neyse Rabbim onu nasip eder inşallah. Önümüzdeki sezon için u-12 u-16 ve u-18 seçmelerini yaparak kendi öz evlatlarımız ile uzun vadeli planlar yaptık. Ayrıca 8-12 yaş grubu futbol okulu açtık. Biz şunu iyi biliyoruz ki altyapıdan oyuncu yetiştirmezsek BAL ligi veya profesyonel ligde kalıcı olamayız. Altyapı olmadan üst liglerde kalıcı olmak için transfer lazım ve transfer için çok büyük paralar gerekiyor. Böylesine büyük meblağı her yıl bir araya getirmek zordur. Bir yerde bir fabrika kurmak için ham madeye ihtiyaç vardır. Bu hammadde ilçemizde çok fazlasıyla vardır. Biz bu hammaddeyi işleyeceğiz. Kendi öz evlatlarımızla kendi yağımızda kavrulacağız inşallah.”