SİYASET
Giriş Tarihi : 18-01-2023 15:20

Milletvekili Erol: 'İktidara Geldiğimizde Projeleri Değiştireceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, iktidara geldiklerinde Elazığ'da deprem nedeniyle inşa edilecek köy evlerinin projelerini değiştirerek Manavgat'taki evler gibi 2 katlı evlerin yapılacağını söyledi. Erol ayrıca yapımı tamamlanan evlerde de bazı düzenlemeler yapacaklarını açıkladı.

Milletvekili Erol: 'İktidara Geldiğimizde Projeleri Değiştireceğiz'

24 Ocak ve 27 Aralık 2020 depremleri nedeniyle Elazığ’da binlerce ev hasarlı olarak tespit edilip yıkımı gerçekleşmişti. Bun nedenle şehir merkezinde binlerce konut yapılırken köylerde de yeni konutların yapılacağı duyurulmuştu. 

Şimdiye kadar şehir merkezinde yapımı tamamlanan binlerce  konutun yanında henüz ne zaman yapılacağı belli olmayan köy konutları da bulunuyor. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konutları yapılmayan vatandaşların üzülmemesini, onların daha şanslı olduğunu, iktidara geldiklerinde projeyi değiştirerek köylerde 2 katlı, ahırlı, depolu evler yapacaklarını söyledi.

“EVİ YAPILMAYANLAR DAHA ŞANSLI” 

İktidara geldiklerinde köy konutlarının projelerini değiştireceklerini açıklayan Milletvekili Erol, konuyla ilgili olarak: “Şu ana kadar evi yapılmayan hak sahipleri daha şanslı çünkü biz iktidara geldiğimizde bu projeleri değiştireceğiz. Odunluğu ve kömürlüğüyle, ahırıyla 2 katlı evler yapacağız. Daha doğru projeler yapacağız. Geçtiğimiz aylarda Karakoçan’da bir ziyaret esnasında orada 2-3 katlı taş evlerin olduğunu gördüm. Bizim köy evlerimiz genelde tek katlı evlerden oluşur. Dikkatimi çektiği için muhtara nedenini sordum. Orada 3-4 metre kar yağdığını bu nedenle alt katları ahır şeklinde yapıp üst katlarda kendilerinin oturduğunu söyledi. Kardan kurtarmak için böyle bir mimari var. TOKİ’nin yaptığı evler ise tek katlı. Burada yarın kar yağdığı zaman bu evler kar altında kalacak. Bunu planlamamışlar” şeklinde konuştu. 

“YAPILAN EVLERİ DE YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ”

Yapımı tamamlan evlerde de bazı düzenlemeler yapacaklarını açıklayan Erol, şu bilgileri verdi: “Evi yapılamayanlar bu nedenlerden dolayı şanslı. Biz iktidara geldiğimizde 2 katlı evler yapacağız ayrıca o köy evlerine bir oda daha dahil edeceğiz. Ayrıca ahırlarla ilgili de bir süreç başlatacağız. Bir köy evinin ahırı, odunluğu olmaz mı? Buraların hepsi bağ evlerine dönmüş yani hafta sonu insanların gidip kalacağı yerlere dönüşmüş. Onun için evleri yapan hemşehrilerimiz üzülmesininler, aynı Manavgat’taki gibi 2 katlı evler yapacağız. Ahırı olacak, deposu olacak. Mevcutlara da müdahale edebildiğimiz kadar edeceğiz. Ahır için ayrı bir bölge ayıracağız. Herkesin ahırı ayrı olacak. Evler birbirine çok yakın yapılmış yanlarına yapamayacağız ama ahırlar için ayrı bir bölge ayıracağız. Her evin yanına bir oda daha dahil edeceğiz. İsterse orası ahır olarak kullanılsın isterse depo olarak kullanılsın bir oda daha yapacağız.”

AdminAdmin