EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-02-2023 11:22

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği'nden Deprem Seferberliği

Depremin ilk gününden itibaren sahada olan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen teşkilatı üyelerinin de desteğiyle deprem bölgelerine destek olmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenledi.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği'nden Deprem Seferberliği

Depremin 2. ve 3. günü Malatya'ya, 4. günü Adıyaman'a ve 5. günü Kahramanmaraş'a 60 bin adet ekmek, 2 bin adet kumanya, 3 bin adet sıcak yemek, bir kamyon kömür, bin adet battaniye ve hijyen maddeleri götürüldü. Depremin 6. gününden itibaren ilimiz yoğun bir göç almaya başlayınca yardımlar ilimize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Elazığ özelinde organize edilmeye başlandı.

Koç İlkokulu'nu merkez olarak belirleyen Memur-Sen, üyelerinin tedarik ettiği ihtiyaç malzemelerini ilimize gelen depremzedelere ulaştırmaya başladı. Büyük bir dayanışma ile gerçekleşen kampanyada kuru gıda kolisi, çay, şeker, süt, battaniye, bebek bezi, bebek maması, her türlü kıyafet, temizlik ve hijyen ürünleri gibi malzemeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 

“DUYGU DOLU ANLAR YAŞADIK”

Yardım kampanyasının koordinatörü Elazığ Eğitim-Bir-Sen başkan yardımcısı ve aynı zamanda gazetemiz köşe yazarı Taha Yusuf Sarıgül yaptığı açıklamada: 'Depremin ilk gününden itibaren sahadayız. Maalesef depremin ortaya çıkardığı hasar günler geçtikçe ortaya çıktı ve devasa boyutlara ulaştı. Bizler de yönetim olarak başkanımız İbrahim Bahşi'nin öncülüğünde deprem sabahı bir araya geldik. Komşu illerimizde meydana gelen bu büyük felaket nedeniyle neler yapabiliriz diye istişare ettik ve hiç gecikmeden işe koyulduk. Depremin 2. ve 3. günü Malatya'ya 4. günü Adıyaman'a ve 5. günü ise Kahramanmaraş'a gittik. Gördüğümüz manzara karşısında şok olduk ve felaketin devasa boyutu daha iyi anladık. Duygu dolu anlar yaşadık. Boğazımıza düğümlendi. 3-4 gün simit ve su ile idare ettik. Yemek yemeye yüzümüz tutmadı. 

“İLİMİZDEKİ DEPREMZEDELER İÇİN DE KAMPANYA BAŞLATTIK”

Gittiğimiz illerde depremzede vatandaşlarımıza yardım götürdük. Tanıdık eş dost akrabalarımıza taziye ziyaretinde bulunduk. 6. günden itibaren gördük ki artık bu iller yardım talebinde bulunmuyor. Ortada büyük bir lojistik ve organizasyon sorunu var. Türkiye'nin her yerinden tırlar ile yardım aktı bu illerimizin. Bu iller artık yardım göndermeyin dedikleri için bizler de rotayı ilimize çevirdik. Çünkü özellikle Malatya'dan ilçelerimiz Baskil, Keban ve Ağın'a ve İl merkezimize büyük bir depremzede göçü başlamıştı. Bu depremzede arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hem bir kampanya başlattık.

"ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR ŞU ŞEKİLDE:"

 Vatandaşlarımız için yardım kampanyamız devam ediyor. Öncelikli ihtiyaçlarımız battaniye, kullanılmamış kıyafet ve ayakkabı, bebek bezi, temizlik ve hijyen ürünleridir. Yardımlarınızı 10.00-18.00 arası Koç İlkokulu'na bırakabilirsiniz. İhtiyaç malzemesini üyelerimizin de desteğiyle temin edip Koç İlkokulu'nda bir yardım merkezi kurduk. Yaptığımız çağrılara depremzede vatandaşlarımız gelip buradan ihtiyaçlarını karşıladılar. Kampanyamız okullar açılınca kadar devam edecek. Biz bir sendikadan öte bir gönül hareketiyiz. Ülkemizin zor zamanlarında sorumluluk alan, ve devletin yanında olan bir teşkilatız. Bu zor günleri de birlikte yardımlaşarak, dayanışma içinde olarak atlatacağız. Allah bir daha ülkemize böyle afetler yaşatmasın. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kalanlara da sabırlar diliyoruz.' diye konuştu.

AdminAdmin