31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Maruf Arslan Ak Parti’den Karakoçan Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.
Arslan yaptığı değerlendirmede; “Türkiye Yüzyılı Hedefleri Doğrultusunda, AK Parti Karakoçan Belediye Başkanı Aday Adaylık müracaatımızı AK Parti İl binamızda yaptık.   Aday Adayı olan tüm dava arkadaşlarıma başarılar dilerim. Hizmet siyasetimizden amacımız halkımızın sevincini, mutluluğunu büyütmek ve halkımıza güzel günler yaşatmanın mücadelesini vermektir. Bu süreçte, bize inananların telkinleri, güven duyanların verdiği cesaretiyle yeni bir başlangıçla Karakoçan Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik. Mevlam, bu yürüyüşümüzü hayırlı ve mübarek eylesin.
Bu vesileyle Kıymetli İl Başkanımız Sn Şerafettin Yıldırım başta olmak üzere, Karakoçan ilçe Başkanımız Sn Ülküşan Özdemir’e, AK Parti’mizin birbirinden değerli yöneticilerine, teşkilatlarımızın her bir mensubuna, bütün dava ve yol arkadaşlarımıza, bizleri yalnız bırakmayan tüm gönüldaşlarımıza, sevenlerimize ve Karakoçan'ın çok kıymetli halkına ayrı ayrı en kalbi şükranlarımı sunuyorum.  Bu vesile ile hizmet odaklı bu yarışta Karakoçan için hizmete talip olarak Ak Parti Karakoçan Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunanSn Nurettin Aslan'a, Sn Hakan Eyüpoğlu'na, Sn Mustafa Aydın'a, Sn Şemsettin Bal'a, Sn Ercan Yıldırım'a ve Sn Cihan Ateş'e başarılar diliyorum.
Şunu ifade edelim ki; Geleceğe dair umutlarımız çok güçlü. Bu güçlü umutlarla Karakoçan daha güzel günlere doğru yol alacak. Geleceğimiz aydınlık, yolumuz açık olsun. Allah yardımcımız olsun” dedi.