İnsanların huzur ve mutluluk içinde yaşayacakları bir şehir oluşturma adına Elazığ Belediye Başkanlığı görevine talip olduklarını dile getiren HÜDA PAR Elazığ Belediye Başkan adayı Yasin Kavaklı ziyarette şunları ifade etti:
“Bizlerin önceliği insanlıktır.  Kaynaklarımızı en verimli bir şekilde kullanarak insanlarımızın hayatına temas edip hemşerilerimize hizmet sunacağız.  Elazığ'ı bir bütün olarak görüyor ve bu bütünlük içerisinde değerlendiriyoruz. Ekonomiden turizme, tarımdan hayvancılığa her alanda Elazığ’ın gelişmesi ve büyümesi için elimizden gelen tüm imkânlarımızla halkımızın yanında olacağız. Şehrimizin faydasına olabilecek bütün projeleri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte hayata geçireceğiz.”
Elazığ'ın 2020 ve 2023 depremlerinde önemli yıkımlar ve tahribatlar yaşadığına dikkat çeken HÜDA PAR Elazığ Belediye Başkan Adayı Yasin Kavaklı, dirençli yapılar oluşturma yönünde adımlar atacaklarını dile getirdi.
Kendilerini ziyarete gelen Belediye başkan adaylarına Oda olarak hazırladıkları talep dosyalarını ilettiklerini dile getiren Elazığ Ticaret ev Sanayi Odası başkanı İdris Alan, Elazığ’ın deprem riski altında olduğunu ifade etti.
Bu gerçeği ilimize gelen bakanlar ve tüm yetkililere bizzat ifade ettiklerini dile getiren Başkan Alan; “Yer bilimciler Tunceli'de büyük bir deprem beklendiğini söylüyorlar. Yine Bingöl’de ciddi bir deprem ihtimalinden söz ediyorlar.  Allah korusun bu deprem yaşandığı zaman Elazığ’ın en yakın şehir olması dolayısıyla bu bölgeye ilk ulaşacak il olduğunu ancak bu yükün altından kalkabilmesi için şehrin ekonomisi ve sanayisinin güçlü, üretim ve istihdamının yüksek olması gerektiğini defaten yetkililere ifade ettik. Geçtiğimiz gün İlimizi ve Odamızı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza da bu konuyu ilettik.  Elazığ’ın bu alanda  mağduriyet yaşadığını ifade ettik ve kendisi de bize bunu Maliye Bakanımıza iletmemiz gerektiğini söylediler. Allah nasip ederse 8 Mart'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde bir toplantımız var.  Biz bu talebimizi Maliye Bakanımıza da bizzat ifade edeceğiz.  Elazığ artık üçüncü bir depremi kaldıramaz.  Bu açıdan biz Elazığ’ın lojistik üs olmasını istiyoruz. “ dedi.
HÜDA PAR Elazığ Belediye Başkan Adayı Yasin Kavaklı,  daha sonra Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası birimlerini ziyaret ederek personelle görüştü.